Miha Štamcar, 22.09.2018 ob 22:06

Najbolj zanimiv obračun uvodnega kroga v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL je bil v Ljubljani, kjer sta se pomerili lani drugo in tretjeuvrščena ekipa državnega prvenstva. S 5:4 so slavile Logatčanke, z zmago s 5:0 pa so se prvoligaško sceno vrnile igralke Ljubljane. Z maksimalnim izidom so slavile tudi Pucončanke. V Vzajemna 1. SNTL – moški sta se dve tekmi končali šele v devetem dvoboju. Krka je doma nekoliko presenetljivo z minimalnim izidom premagala Arrigoni, v Puconcih pa so se zmage veselili Mariborčani. Na Ravnah so domačini brez izgubljenega dvoboja premagali Savinjo. Preostale tri tekme bodo na sporedu pozneje, aktualne državne prvakinje, Izoljanke, so bile v prvem krogu proste.  

Derbi prvega kroga ženske Vzajemna 1. SNTL je bil na Kodeljevem, kjer sta se pomerili lani drugo in tretjeuvrščeni ekipi državnega prvenstva. O končnih zmagovalkah je odločal dvoboj med Tajdo Šabanov in Kajo Okorn, ki sta pred tem zabeležili po dva poraza. V tekmi polni preobratov se je zmage veselila Okornova, ki je odločilni peti niz dobila z 11:5. Najboljša igralka derbija je bila Lara Opeka, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, enkrat je bila za domačinke uspešna še Tjaša Novak, za Logatčanke sta ob Okornovi po dvakrat zmagali Nina Zupančič in Katja Gutnik.

Povratnica na prvoligaško sceno, Ljubljana, je brez izgubljenega niza po pričakovanjih premagala Preserje. V dvorani na Galjevici je trener Borut Veren dal priložnost štirih igralkam, edina je do dveh zmag prišla Nika Veronik, po enkrat so bile uspešne Tamara Pavčnik, Zala Veronik in Simona Soldat. Tudi Pucončanke pred domačimi gledalci niso imele večjih težav v dvoboju z ekipo iz Vrtojbe. Po dvakrat sta slavili Nuša Vogrinčič in Staša Matis, s 24 leti najstarejša igralka domače ekipe, eno zmago je dodala še Ana Kovačec.

Državni prvak, Arrigoni, je bil v prvem krogu prost, v torek, 25. septembra, bo na sporedu še tekma med Jesenicami in Vesno.

Težko delo za lanskoletna finalista DP

Aktualni državni prvak Krka, ki je pred letošnjo sezono ostal brez Petra Hribarja, je v izenačenem dvoboju do zadnjega dvoboja trepetal za zmago. Do nje so Novomeščani prišli po zaslugi Tilna Novaka, ki je v odločilnem obračunu s 3:0 ugnal letošnjo okrepitev Izoljanov, Taja Lavriča, vendar sta se prvi in tretji niz končala na razliko. Novak je Krki prinesel še eno zmago, preostale tri pa novinec v njenih vrstah, Lorencio Lupulescu. V gostujoči se je z dvema zmagama izkazal Erik Paulin, po enkrat sta do nje prišla Taj Lavrič in Matija Novel.

Čeprav je Tomaž Pelcar odlično začel letošnjo sezono, saj je dobil vse tri svoje dvoboje, to ni bilo dovolj, da bi se Pucončani pred svojimi navijači veselili končne zmage. V pravem maratonskem dvoboju je končnega zmagovalca odločal zadnji dvoboj med Damjanom Zelkom in Matevžem Črepnjakom. Pred tem sta oba izgubila svoja dvoboja, več zbranosti pa je v najpomembnejših trenutkih pokazal mariborski igralec, ki je slavil s 3:1, v zadnjem nizu s 16:14. Po dvakrat sta za Mariborčane zmagala še Danilo Piljak in Gregor Komac, v domači ekipi je bil ob odličnem Pelcarju uspešen še Luka Norčič.

Ravenčani so sezono začeli s prepričljivo zmago nad Savinjčani, ki v prvih treh dvobojih niso osvojili niti niza, nato pa je Oskrar Rosc proti Mitji Horvati osvojil enega. Najbolj izenačen je bil dvoboj med Darkom Jamškom in Juretom Slatinškom, v katerem je Slatinšek vodil z 2:1 v nizih, naslednja dva je na razliko dobil Jamšek, ki je tudi trener ravenske ekipe. Ob zmagi proti Slatinšku je Jamšek dobil še dvoboj z Roscem, dvakrat je bil uspešen tudi Mitja Horvat in enkrat Janez Petrovčič.

Vzajemna 1. SNTL – ženske

Izidi 1. kroga: Kema – Letrika 5:0, Kajuh Slovan – Logatec 4:5, Ljubljana – Preserje 5:0, 25. september: Jesenice – Vesna 25.

Vzajemna 1. SNTL – ženske, 1. krog

Vzajemna 1. SNTL – moški

Izidi 1. kroga: Krka – Arrigoni 5:4, Kema – Maribor 5:4 , Inter Diskont I – Savinja 5:0, 5. oktober: Kajuh Slovan I – Sobota, Mengeš I – Cornilleau Mengeš II.

Vzajemna 1. SNTL – moški, 1. krog