Miha Štamcar, 27.06.2019 ob 14:58

V prvem krogu ekipnega dela tekmovanja na evropskih igrah v Minsku je danska izbrana vrsta s 3:2 premagala Slovenijo. Za slovensko reprezentanco sta bila v igri dvojic uspešna Deni Kožul in Darko Jorgič, eno zmago pa je prispeval še Bojan Tokič. V danski reprezentanci je blestel predvsem njihov najboljši igralec Jonahtah Groth z dvema zmagama, enkrat je bil uspešen še Anders Lind.

Za slovensko izbrano vrsto, ki jo je v odsotnosti Andreje Ojsteršek Urh vodil Miro Tokič, se je dvoboj z Danci začel obetavno, saj sta Deni Kožul in Darko Jogič po hudem boju ugnala Tobiasa Rasmussena in Andersa Linda s 3:2 (-6, 7, -8, 5, 9).

Najboljši danski igralec Jonathan Groth, ki je v Minsku v osvojil srebrno kolajno v posamični konkurenci – s 4:2 ga je v finalu premagal Nemec Timo Boll -, je dvoboj z Bojanom Tokičem povedel z 2:0, v tretjem nizu pa je Novogoričan nasprotniku prepustil sedem točk. V četrtem nizu je Danec povedel s 4:0, kar mu je ob zbrani igri zadostovalo za končno zmago s 3:1 (9, 6, -7, 8).

Hladen tuš so dobitniki bronaste kolajne z evropskega prvenstva v Luksemburgu doživeli v tretjem dvoboju, v katerem Anders Lind, ki je na svetovni lestvici 82., aktualnemu slovenskemu državnemu prvaku Darko Jorgiču ni prepustil niti niza. Hrastničan mu je bil še najbližje v tretjem nizu, v katerem je še vodil s 7:5, po izenačenju na 8:8 pa je Lind dosegel dve zaporedni točki, nato pa izkoristil svojo drugo zaključno žogico za zmago s 3:0 (8, 6, 9).

Slovensko reprezentanco je v igro vrnil Bojan Tokič, ki proti Tobiasu Rasmussenu, 177. igralcu svetovne lestvice, ni dovolil presenečenja. Izkušeni Tokič je slavil s 3:0 (8, 7, 9). O napredovanju v četrtfinale je tako odločal peti dvoboj med Grothom in Kožulom. Bolje ga je začel najboljši danski igralec, vendar se Logatčan ni kar tako predal, saj je z odlično igro v drugem nizu izenačil izid. Toda v nadaljevanju je bil Danes, ki je v Belorusiji v odlični formi, bolj zbran ter Kožula premagal s 3:1 (5, -7, 8, 5).

Slovenija – Danska  2:3

Deni Kožul/Darko Jorgič – Tobias Rasmussen/Anders Lind   3:2 (-6, 7, -8, 5, 9)

Bojan Tokič – Jonathan Groth           1:3 (-9, -6, 7, 8)

Darko Jorgič – Anders Lind               0:3 (-8, -6, -9)

Bojan Tokič – Tobias Rasmussen      3:0 (8, 7, 9)

Deni Kožul – Jonathan Groth            1:3 (-5, 7, -8, -5)