Na drugem letošnjem odprtem turnirju v organizaciji NTK Muta sta bila v športni dvorani Muta najbolj zadovoljna Tilen Cvetko (Krka) in Nina Zupančič (Logatec). Slovenski članski reprezentant Cvetko je v napetem finalu s 4:3 (6, 10, -1, 8, -9, -6, 7) premagal izkušenega Mitjo Horvata (Inter Diskont), tretje mesto sta si delila Tomaž Pelcar (Kema) in Miha Grampovčnik (Krka), medtem ko je Zupančičeva v ženskem finalu ugnala Leo Paulin (Arrigoni) s 4:2 (8, -9, -8, 10, 9, 9). Na tretjem mestu sta turnir končali Ana Tofant (Mengeš) in Lara Opeka (Kajuh Slovan).

Na prvem turnirju v Logatcu konec septembra sta bila najboljša Gregor Komac (Maribor), ki ga je v drugem krogu zaustavil Tomaž Pelcar in Tamara Pavčnik (Ljubljana), ki je na Muti s tekmovanjem končala v četrtfinalu. Zanjo je bila usodna poznejša finalistka Lea Paulin. Sicer pa je Cvetko, ki v letošnji sezoni uspešno igra v avstrijski drugi bundesligi za ekipo SG Übelbach/Don Bosco 1, na poti do finala premagal Aljaža Freliha (Mengeš) s 4:0, veterana Bojana Paviča (Muta) s 4:1 in v polfinalu še Tomaža Pelcarja s 4:2. Še težje delo je imel nato v finalnem dvoboju proti Mitji Horvatu, drugo postavljenemu nosilcu turnirja, ki je bil pred tem boljši od Matica Slodeja (Muta) in klubskega soigralca Luke Breznika. Oba dvoboja je dobil s 4:1, v polfinalu pa je s 4:1 zaustavil Miho Grampovčnika. Na turnirju je nastopilo 49 igralcev.

Na ženskem odprtem turnirju je bilo le 22 igralk, za prvo presenečenje pa je poskrbela Nina Zupančič že v četrtfinalu, ko je s 4:1 zaustavila prvo postavljeno nosilko Katarino Stražar (Mengeš). V prvem krogu je Zupančičeva s 4:1 premagala Taro Kobetič (Mengeš), v polfinalu pa je bila boljša še od ene igralke iz Mengša, Ane Tofant, ki jo prav tako premagala s 4:1. Dobro dnevno formo je potrdila tudi v dramatičnem finalu, v katerem so se kar štirje od šestih nizov končali na razliko. Tri je dobila prav Logatčanka, ki je Lei Paulin preprečila končno zmagoslavje. Izolčanka se je pred nekaj dnevi kot edina Slovenka uvrstila na glavni turnir mladinskega odprtega prvenstva Madžarske, na Muti pa je po zmagi nad Tamari Pavčnik v četrtfinalu, v polfinalu premagala še Laro Opeko.

Izidi drugega odprtega turnirja RS za člane

Izidi drugega odprtega turnirja RS za članice