Na osnovni šoli Dragomelj so sredi prejšnjega tedna po občinskem in področnem državnem prvenstvu za osnovne šole, priredili še četrtfinalni turnir za učenke in učenci s področja osrednje Slovenije in Dolenjske. V absolutni kategoriji za učence od prvega do deveta razreda sta bila najboljša Aljaž Goltnik (OŠ Mengeš) in Brina Markič (OŠ Rodica Domžale), v kategoriji od prvega do petega razreda Martin Gerkšič (OŠ Trzin) in Neža Gazvoda (OŠ Šmihel Novo mesto), v kategoriji od šestega do deveta razpreda pa Timotej Jerina (OŠ Preserje Radomlje) in Tereza Kavčič (OŠ Polhov Gradec). Med ekipami je bila najboljša OŠ Zalog.

Na skoraj peturnem turnirju, kjer so tekmovali po sistemu »vsak z vsakim« in je bilo odigranih okoli 200 partij v šestih kategorijah, so sodniško delo vestno opravljali Andrej Bošnjak, Matic Bortek, Marcel Urbanija, Lucija Marinšek, Maj in Ula Guček, Ana Bošnjak in Jan Kromar. Pri sojenju so sodelovali še David Grad, Adam in Alek Rakun, Stevan Tošić in Vasja Valenčak.

Za to, da je delo potekalo nemoteno, je za zapisnikarsko mizo računska dela opravljal Janez Zore iz NTZS, v strokovni komisiji sta bila še David Orešnik in Iztok Bregar. Za spremljevalne učitelje in trenerje je poskrbela športna pedagoginja Nataša Šafarić Seljak.

Odzivi s tekmovanja so bili pozitivni, tako s strani udeležencev kot njihovih spremljevalcev. V nadaljnje tekmovanje, polfinale državnega, so se uvrstili po prvi štirje posamezniki in prvi dve ekipi. »V prihodnji bi si želeli le še osenčenje oken, saj svetloba in sončni žarki zmanjšajo igralni prostor in smo morali mize umaknili v notranjost telovadnice. Zahvala gre tudi Tomažu Pajniču z OŠ Preserje Radomlje, ki nam je posodil namiznoteniške pregrade in seveda hišniku Marjanu, ki je pripravil telovadnico za tekmovanje. Učenke in učenci tekmovalci so se na tekmovanju vedli vzgojeno, skratka v duhu »fair playa«,« je po koncu turnirja dejal Iztok Bregar, ki ima največ zaslug, da je tudi četrtfinalni turnir potekal na OŠ Dragomelj.