V Podgorici se je na balkanskem članskem prvenstvu v namiznem tenisu s finalnimi obračuni končalo ekipno tekmovanje. Slovenska ženska izbrana vrsta je po porazu s Srbijo osvojila končno četrto mesto, slovenska moška ekipa pa je bila po zmagi nad Grčijo peta. Naslov balkanskih prvakov je med ženskami pripadel Turčiji, v moški konkurenci pa Italiji.

Slovenska ženska reprezentanca je v skupini B premagala Kosovo ter Bosno in Hercegovini, obakrat s 3:0, po enkrat pa so bile uspešne Aleksandra Vovk, Ana Tofant in Špela Trelec. V četrtfinalu je slovenska trojka s 3:2 ugnala Italijo, brez pravih možnosti pa je bila nato v polfinalu proti Romuniji, ki je slavila s 3:0. Proti Srbiji so Slovenke po zmagah Vovkove in Tofantove povedle z 2:0, v nadaljevanju pa je bila boljša srbska ekipa, ki je slavila s 3:2. Prvo mesto je po zmagi nad Romunijo osvojila Turčija.

V moški konkurenci je Slovenija v prvi tekmi skupine C premagala domačo Črno goro s 3:1. Z dvema zmagama se je izkazal Peter Hribar, eno pa je prispeval Damjan Zelko. Tudi proti Grčiji je bil junak dvoboja Hribar, ki je dobil obe svoji partiji, enkrat je bil uspešen Tilen Cvetko, tekma pa se je končala z izidom 3:2. Brez osvojenega dvoboja pa so slovenski reprezentanti končali dvoboj s Srbijo. Praznih rok so ostali tudi v četrtfinalnem obračunu z Romunijo, ki je zmagala s 3:1, edino slovensko zmago je prispeval Hribar. Po zmagah nad Bosno in Hercegovino s 3:1 (po enkrat so zmagali Hribar, Cvetko in Zelko) in Grčijo, tokrat s 3:0, je Slovenija ekipni del tekmovanja končala na petem mestu. Naslov balkanskega prvaka je osvojila Italija, ki je v finalu s 3:2 premagala Turčijo, tretja je bila Srbija.

Balkansko prvenstvo se danes nadaljuje z boji v posamični konkurenci in med dvojicami.