V organizaciji NTK Ptuj je v soboto in nedeljo potekalo ekipno državno prvenstvo za mladince in mladinke. Po dveh drugih mestih so se naslova državnih prvakov med mladinci veselili igralci Arrigonija, drugi je bil Fužinar Inter Diskont, tretji pa Mengeš 1. Med mladinkami je bil še tretjič zaporedoma najboljši Mengeš, po lanskem četrtem mestu je za dve mesti napredoval Kajuh Slovan, tretje pa so bile igralke Arrigonija.

Izolčani so tudi na Ptuju potrdili, da imajo v letošnji sezoni najboljšo mladinsko ekipo v Sloveniji. Že na kvalifikacijskem turnirju v Vrtojbi so zanesljivo dobili obe tekmi, zmagovito serijo pa so nadaljevali tudi konec tedna na Ptuju. V predtekmovalni skupini so dober odpor naleteli že v uvodnem dvoboju z Vesno, ki je celo vodila s 3:2, nato pa sta Matija Novel z dvema zmagama in Michele Vigini z eno poskrbela za izolsko zmago. Podoben razplet je imel tudi njihov obračun z Mengšem, ki je v drugem krogu z minimalnim izidom premagal Vesno, in sicer je v devetem dvoboju Tim Pavli s 3:2 premagal Jožeta Urha. Tudi proti Izolčanom so bili Mengšani v  dobrem položaju, saj so podobno kot Založani vodili s 3:2, spet pa sta bila Novel in Vigini tista, ki sta Arrigoniju prinesla zmago.

V drugi predtekmovalni skupini je Fužinar Inter Diskont, ki je igral v postavi Luka Breznik, Žiga Kristjan Žigon, Aljaž Godec in Jan Hovnik Šipek, brez večjih težav prišel do prvega mesta, drugi je bil ŠD SU, ki ga vodi Uroš Slatinšek, brez možnosti, da bi se vključila v boj za kolajne pa sta bili ekipi Logatca in Mengša II.

V finalni skupini so Izolčani in Ravenčani svoja prva dvoboja dobili, tako da je o naslovu državnega prvaka odločal njihov obračun. Godec, Žigon in Breznik so poskrbeli za ravensko vodstvo s 3:2, vendar so imeli Izolčani v svojih vrstah odličnega 15-letnega Novela, ki je tudi na Ptuju potrdil prvo mesto na mladinski lestvici NTZS, saj je s 3:1 v nizih naprej premagal leto dni mlajšega Žigona, nato pa še njegovega vrstnika Godca. Pred tem je pomembno zmago za vodstvo s 4:3 prispeval še Vigini. Za Arrigoni je igral še Martin Kocjančič.

Končno tretje mesto je osvojil Mengeš I, ki je imel v svojih vrstah razigranega Aljaža Freliha, ki je dobil vse tri dvoboje, dve zmagi pa je prispeval Rok Trtnik. Za Mengšane sta igrala še Tim Pavli in Mark Šporar. Peto mesto je osvojila Vesna, šesti je bil Logatec, sedmi Mengeš II in osmi Tempo.

Prve favoritinje mladinskega ekipnega državnega prvenstva so bile Mengšanke, ki so se naslova državnih prvakinj veselile že lani in predlani. Vlogo favoritinj so upravičile že v predtekmovalni skupini, kjer so jim nekoliko zagrenile življenje le domačinke turnirja, ki so jim po zmagah Daniele Butkovske Tomanič in Katje Kranjc približale na izid 3:4. Da pa do presenečenja ni prišlo, je poskrbela trenutno najbolje uvrščena mladinka na lestvici NZTS Kristina Stražar. Ob Mengšankah so se iz te skupine v finalno zanesljivo uvrstile še Ptujčanke, medtem ko je bil v drugi predtekmovalni skupini najboljši Kajuh Slovan. Ljubljančanke so v odločilni tekmi za prvo mesto premagale Arrigoni, za katerega je Lea Paulin dobila vse tri svoje dvoboje. Za Ljubljančanke sta po dvakrat zmagali Lara Opeka in Tjaša Novak, enkrat pa je bila uspešna Tajda Šabanov.

V prvem krogu finalne skupine je Mengeš s 5:1 premagal Arrigoni, Kajuh Slovan pa s 5:2 Ptuj, tako da je o naslovu državnih prvakinj odločal njihov medsebojni dvoboj. Več razpoloženih igralk so imele branilke naslova, ki so z zmagama Vite in Tare Kobetič povedle z 2:0. Za manjše presenečenje je nato poskrbela Lara Opeka, ki je s 3:2 v nizih premagala Katarino Stražar. Izid na 2:2 je izenačila Tjaša Novak, ki je bila boljša od Tare Kobetič, po zmagi Opeke nad Vito Kobetič pa so Ljubljančanke celo povedle. Toda nadaljevanje zanimivega obračuna je bilo spet v znamenju ekipi iz Mengša, predvsem to velja za Stražarjevo, ki je bila boljša od Tajde Šabanov in Tjaše Novak, eno zmago za končnih 5:3 pa je prispevala še Tara Kobetič.

Zanimiv je bil tudi obračun za končno tretje mesto, ki ga je s tremi zmagami zaznamovala Lea Paulin, dvakrat pa je bila za Arrigoni uspešna še Manca Paljk. Za ptujsko ekipo je dvakrat zmagala Katja Kranjc in enkrat Daniela Butkovska Tomanič. Končno peto mesto je osvojila Kema, šesta je bila Letrika, sedma Muta in osma Vesna.