Miha Štamcar, 15.03.2018 ob 20:16

V soboto in nedeljo se bodo v Novem mestu za naslove državnih prvakov v posamični konkurenci in med dvojicami borili v kategoriji mlajših kadetinj in kadetov ter v konkurenci do 21 let. Državno prvenstvo bo minilo brez Darka Jorgića in Denija Kožula, ki nastopata na mednarodnem prvenstvu Poljske, tako da Jorgić ne bo branil lanskoletnega naslova iz Cerknice, medtem ko bo Ana Tofant pri dekletih do 21 let branila naslov državne prvakinje.

Jorgić, ki uspešno igra na mednarodnem prvenstvu Poljske v Spali, saj se uvrstil v osmino finala, blizu uvrstitve med najboljših 16 pa je bil tudi Kožul, bosta izpustila državno prvenstvo do 21 let. V njuni odsotnosti lahko pričakujemo troboj med Petrom Hribarjem, Tilnom Cvetkom in Tomom Šfiligojem , seveda pa so možna tudi presenečenja. Lani je bil v Cerknici prvi Jorgić, drugi Cvetko, tretje mesto pa sta si delila Peter Hribar in Deni Kožul.

Nič manj napeto ne bo na turnirju deklet do 21 let, kjer naj bi igrale vse najboljše slovenske namiznoteniške igralke v tej kategoriji. Naslov bo branila Ana Tofant, ki je minuli konec tedna igrala na evropskem prvenstvu v Minsku, tako kot tudi ena njenih glavnih konkurentk Aleksandra Vovk. Obe lahko ogrozita Katarina Stražar in Lea Paulin, pozabiti pa ne gre na Špelo Trelec, Laro Opeko, Taro Kobetič, Gajo Mavri, Katjo Krajnc, Nušo Bolte, Nušo Vogrinčič in Živo Stanišo. Lani je bila prva Ana Tofant, druga Tamara Pavčnik, tretje mesto pa sta si razdelili Špela Trelec in Katarina Stražar.

V kategoriji mlajših kadetov sta bila lani najboljša Mihael Kocjančič in Gaja Kobetič, letos pa sta trenutno najbolje uvrščena na jakostni lestvici Miha Podobnik in Aljaž Bobek, a jima naj bi za vrat dihalo osem do deset igralcev. Pri mlajših kadetinjah je prva favoritinja Sara Tokič, nečakinja Bojana Tokiča, dokaj izenačene pa so tudi Polona Horvat, Lara Belaj, Kiara Šegula ter Tina Cafuta, ki se lahko potegujejo za uvrstitev v finale. Ne gre pozabiti, da sta v letošnji sezoni Saro Tokič že premagali Polona Horvat in najmlajša med naštetimi, Kiara Šegula. Tudi katera izmed deklet do 10. mesta na lestvici (Eva Horvat, Enya Moltara, Zoja Žolek in Kim Kastelic) se lahko ob dobri igri uvrsti vsaj v polfinale.