V organizaciji TVD Partizana Velike Lašče je minulo soboto potekal že 19. Cenetov memorial, mednarodni veteranski turnir, ki je privabil 84 igralcev in igralk, ki so nastopili v šestih kategorijah. Zmagovalci po posameznih kategorijah so bili Lucija Grad (ženske do 49 let), Jasna Šebjanič Pupis (ženske nad 50 let), Stanislav Lošić (moški 40 do let), Darijan Vizjak (moški od 50 do 59 let), Fredi Vodušek (moški od 60 do 69 let) in Damir Horvat (moški nad 70 let). Pokrovitelj tekmovanja je bila občina Velike Lašče.

Ob veteranih in veterankah iz Slovenije se je odlično organiziranega turnirja v Velikih Laščah udeležilo tudi osem hrvaških predstavnikov in trije iz Italije. V ženski kategoriji do 49 let se je prvega mesta veselila Lucija Grad (Dolsko), ki je slavila pred Doris Lesnik (Ravne na Koroškem), tretje mesto pa sta si razdelili domačinka Alenka Zidar Zupan in Jeseničanka Petra Smolej. Tudi v kategoriji nad 50 let so bili na sporedu zanimivi dvoboji, največ uspeha pa je imela Jasna Šebjanič Pupis iz Postojne, druga je bila Dragica Dragica Lapanja (Šenčur), medtem ko sta bili tretji Vida Mlinar (Žiri) in Nada Strehovec (Šempeter pri Novi Gorici).

V moški konkurenci so za najvišja mesta tekmovali v štirih kategorijah. Hrvat Stanislav Lošić iz Duge Rese je bil najboljši v kategoriji od 40 do 49 let, drugi je bil Martin Janežič (Šmarje-Sap), tretja pa Matevž Žgank (Celje) in Dejan Fridrih (Gomilsko). V konkurenci moških od 50 do 59 let se je prvega mesta veselil Darijan Vizjak (Rakek), drugi je bil Petar Mačešić (Duga Resa), medtem ko sta si tretje mesto delila Robert Mali (Domžale) in Drago Torkar (Ljubljana). Zanimivo je bilo tudi v konkurenci od 60 do 69 let, kjer je slavil Fredi Vodušek (Velenje) pred Bojanom Supaničem (Ljubljana) ter Željkom Odorčićem (Zagreb) in Zdenkom Petrovičem (Ljubljana). V najstarejši kategoriji sta šli prvi dve mesti v Zagreb, in sicer Damirju Horvatu in Esadu Ahmetoviću, tretje mesto pa sta si delila Maks Burger (Ljubljana) in Stane Glažar (Šoštanj).

Vsak udeleženec turnirja je prejel spominsko darilo (lopar), zmagovalci po starostnih kategorijah pa so dobili lesen sodček.