Namiznoteniški trening center Slovenije

Ekipa

Ekipa

Jože Urh

02.12.1960

(glavni trener)

Igralska kariera

Pri 12 letih začel igrati v NTK Kemičar v Hrastniku. Dolga leta eden najboljših igralcev v Jugoslaviji, za reprezentanco nastopal na več svetovnih in evropskih prvenstvih. Osvojil več kot 20 naslovov državnega prvaka med posamezniki, dvojicami in mešanimi dvojicami.

Trenerska kariera

V trenerske vode se je prvič podal leta 1984, ko je skrbel za mlade igralce v NTK Olimpija. Med leti 2001 in 2007 je v Ljubljani že vodil nacionalni trening center in v tem času popeljal Bojana Tokića do 38. mesta na svetovni jakostni lestvici.

Med leti 2007 in 2012 je deloval v Italiji kot selektor za mlajše kadete in kadete. Pod njegovim vodstvom je Leonardo Mutti leta 2008 osvojil Euro Mini Champs, leta 2010 v Istanbulu pa še naslov evropskega kadetskega prvaka.

Leta 2012 se je znova vrnil v Slovenijo in prevzel vodenje mladinskih reprezentanc ter NT centra Slovenije. Z Darkom Jorgićem in kadetsko reprezentanco osvojil 3 kolajne na evropskem kadetskem prvenstvu v Ostravi 2013. Pod njegovim vodstvom so naši mladi reprezentnati v zadnjih treh letih osvojili več kot 20 medalj na ITTF-ovih turnirjih.

Jože Urh

Vesna Ojsteršek

21.03.1968

(pomočnica trenerja)

Igralska kariera

Na državnih prvenstvih je osvojila skupaj 7 državnih naslovov, 4 medalje je osvojila na Balkanskem prvenstvu, še bolj uspešna pa je bila na evropskih prvenstvih, kjer je osvojila 6 kolajn. Na lestvici ITTF je bila najvišje na 27. mestu.

Trenerska kariera

V Hrastniku na novo ustanovila klub, ki je v zadnjih letih ‘izvrgel’ Darka Jorgića in Tamaro Pavčnik, ki sta že našla mesto v članski državni reprezentanci. Igralci iz Hrastnika so pod Vesno domov prinesli 42 državnih medalj, 39 mednarodnih medalj in 3 evropske medalje.

Leta 2010 je prevzela vodenje slovenske ženske članske reprezentance in z vnetim delom poskrbela za preporod nekaterih igralk. Iz 47. mesta na ekipnem SP leta 2010, so naše napredovale do 29. mesta na ekipnem SP v Tokiju leta 2014. Reprezentanca je mlada, Vesna pa verjame, da bodo njena dekleta z dobrim delom in pomočjo NT centra v prihodnosti posegala še višje.

Vesna Ojsteršek

Bojan Rak

(specialni trener in svetovalec)

V svoji dolgoletni trenerski karieri je najbolj poznan kot selektor moške članske reprezentance, katero je uspel pripeljati v 1. divizijo tako na evropskem ekipnem kot svetovnem ekipnem prvenstvu. Z Bojanom Tokićem je sodeloval na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu in 2012 v Londonu, vrhunec na trenerski klopi pa je doživel leta 2011, ko je Tokić na evropskem prvenstvu osvojil bronasti kolajni v posamični konkurenci ter v igri parov.

Bojan Rak

Mate Lejo in Matej Gliha

(fitness)

Če smo še pred kakim desteletjem v samem svetovnem namiznoteniškem vrhu lahko videvali igralce, ki že na prvi pogled niso bili v najboljši telesni pripravljenosti, danes temu ni več tako. Vsi zvezdniki našega športa so že od malih nog poleg tehničnega treninga za mizo podvrženi tudi specifični telesni pripravi namiznoteniškega igralca s poudarkom na moči in eksplozivnosti nog ter močni preponi.

Mate Lejo
Matej Gliha

Aleš Vičič

(psiholog)

Tekmovalni stres igralci premagujejo na različne načine. S pomočjo skupinskih delavnic in individualnih srečanj z Alešem Vičičem in njegovo ekipo naši reprezentanti spoznavajo različne tehnike, ki jim pomagajo pri boju z nasprotniki in s samim sabo.

Aleš Vičič

Mitija Samardžija

(meritve fizične pripravljenosti)

Meritve fizične pripravljenosti dajo dober vpogled v igralčeve prednosti in slabosti. Glede na rezultate se igralcem pripravi program treninga, ki pomaga pri napredku na področju, kjer zaostaja za želenim nivojem. Meritve se na določen časovni interval ponavljajo, s čimer je moč meriti napredek.

Preskoči na orodno vrstico