ORGANIZATOR TEKMOVANJA:
NTK Ptuj

KRAJ:
Športna dvorana CENTER, Volkmerjeva cesta 19, Ptuj

ČAS:
Sobota, 10. 02. 2018 z začetkom ob 10.00
Nedelja, 11. 02. 2018 z začetkom ob 10.00

URNIK TEKMOVANJA:
Sobota (v predtekmovalnih skupinah):

  1. kolo ob 10.00
  2. kolo ob 12.30
  3. kolo ob 17.00

Nedelja:

  1. kolo finalnih skupin ob 10.00
  2. kolo finalnih skupin ob 12.30

PRAVICA NASTOPA:
V finalu ekipnega prvenstva RS 2017/2018 za mladince in mladinke so si pravico nastopa po odigranih  kvalifikacijskih turnirjih pridobili naslednji klubi:

MLADINCI: NTK ARRIGONI, NTS MENGEŠ I, NTS MENGEŠ II, NTK LOGATEC, ŠD SU, NTK VESNA, NTK FUŽINAR INTERDISKONT, NTK TEMPO
MLADINKE: NTS MENGEŠ, NTK ARRIGONI, NTK KEMA, NTK LETRIKA, NTD KAJUH SLOVAN, NTK PTUJ, NTK MUTA, NTK VESNA;

Vsi igralci/igralke morajo biti pravilno registrirani za slovenske klube za sezono 2017/2018. Nastopijo lahko igralci/igralke rojeni  leta 2000 in mlajši.

NAČIN IGRANJA:
Prvenstvo se igra v dveh enakovrednih predtekmovalnih skupinah s po štirimi ekipami, ki se žrebajo (nosilce določi državni kapetan), nato pa se prvo in drugo uvrščeni ekipi iz  obeh predtekmovalnih skupin uvrstita v finalno skupino za uvrstitev od 1. do 4. mesta, tretje in četrto uvrščeni pa v finalno skupino za uvrstitev od 5. do 8. mesta. V finalno skupino se prenese rezultat relevantnega dvoboja iz predtekmovalne skupine.

Če katera od ekip, ki se je na kvalifikacijskem tekmovanju uvrstila v finale DP, sodelovanje odpove, se namesto nje pokliče naslednjo uvrščeno ekipo iz skupine ekipe, ki se je nastopu v finalu prvenstva odpovedala.

Vsi ekipni dvoboji se igrajo po  Swaythling sistemu do petih dobljenih iger. Pred posameznim ekipnim dvobojem, tako v predtekmovanju kot na finalnem turnirju, kapetana ekip izžrebata poziciji A in X v Swaythling sistemu (kdor dobi žreb lahko izbere pozicije A, B, C ali pozicije X, Y, Z). Vsaka ekipa lahko v enem dvoboju zamenja le enega igralca po prvih treh odigranih tekmah (po prvem krogu) ali pa po šestih odigranih tekmah (po drugem krogu). Igralca lahko zamenja samo v primeru, da ima ekipa v postavi vpisano rezervo (rezervi) in to le s pravilno  vpisanim rezervnim igralcem.

Vse posamezne igre se igrajo na tri dobljene nize.

ŽOGICE:
JOOLA ***

MIZE:
TIBHAR in JOOLA

PRIJAVE:
Po spletni aplikaciji NTZS: do srede 07. 02. 2018  do 12.00.

 ŽREBANJE:
V  pisarni  NTZS  v  četrtek,  08. 02. 2018 ob 12.00.

PRIJAVNINA:
Znaša za vsako prijavljeno ekipo 50,00 EUR in jo je potrebno plačati na podlagi izdanega računa v osmih dneh od datuma izvedbe tekmovanja.

PRENOČIŠČA:
Prenočišča: Na voljo je več prenočišč (splet), nekatera od jih so: Hostel Poetovio (Dijaški dom Ptuj), Arbajterjeva ulica 6, elektronska pošta: poetovio@youth-hostel.si,  Prenočišča Žiga, Panonska ulica 1, Oddaja sob Panorama, Maistrova ulica 19, Šilak Vladimir s.p. – Oddaja sob, Dravska ulica 13, Gostišče pri Tonetu, Zadružni trg 13, Hostel Sonce, Zagrebška cesta 10…

Opozorilo: Ta vikend je na Ptuju vrhunec pustnih dogajanj in je velika verjetnost da bodo prenočitvene zmogljivosti na Ptuju zelo zasedene.

DELEGAT NTZS:
g. Bojan Terbuc (031 651 594)

PREDSTAVNIK ORGANIZATORJA:
g. Boris Šegula

VODJA TEKMOVANJA:
g. Stane Krajnc

VRHOVNI SODNIK:
g. Darko Drćić

NAGRADE:
Prve tri ekipe  prejmejo pokale in  po 5 medalj za   igralce/igralke in trenerja.

VSE OSTALO:
Po pravilnikih NTZS, ETTU in ITTF.

REZULTATI:
Prosimo organizatorja, da po končanem tekmovanju sporoči rezultate na:

 

Za strokovne službe NTZS pripravil Darijan Vizjak