Na štirih prizoriščih so danes potekale kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo za kadetinj in kadete. Po najboljši dve ekipi iz vsake skupine bosta s tekmovanjem nadaljevali na zaključnem turnirju, ki bo 26. in 27. januarja prihodnje leto v Murski Soboti. Že pred tednom dni so bile na sporedu tudi kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo mladink in mladincev. Zaključni turnir v tej konkurenci bo 12. in 13. januarja na Ravnah na Koroškem.

V kadetski konkurenci so bili kvalifikacijski turnirji v Vrtojbi (v organizaciji NTK Letrika), Zalogu (Vesna), Mariboru (ŽNTK Maribor) in Ljubljani (NTD Kajuh Slovan). V prvi kvalifikacijski skupini v Vrtojbi sta prvi dve mesti med kadetinjami pripadli Letriki in Krki, med kadeti pa Arrigoniju in Letriki. Ravenčanke, ki so lani osvojile naslov ekipnih kadetskih državnih prvakinj, so v Zalogu zanesljivo osvojile prvo mesto v kvalifikacijski skupini, druga pa je bila Savinja, ki je v odločilni tekmi s 5:4 premagala domačo Vesno, ki je bila med kadeti druga in bo ob Logatcu, ki je tekmovanje končal brez poraza, igrala na zaključnem turnirju. Tako kot tudi kadeti Keme in Mute, ki so bili najboljši v Mariboru. Pucončani so v štirih tekmah izgubili le en dvoboj. Med kadetinjami sta prvi dve mesti osvojili Kema in Sobota. Na Kodeljevem v Ljubljani so med kadeti po pričakovanjih blesteli Mengšani I, ki so izgubili le en dvoboj, druga pa je bila Savinja, Mengeš pa je imel najboljšo ekipo tudi pri kadetinjah, kjer je drugo mesto osvojil domači Kajuh Slovan.

Zanimivo je bilo tudi pred tednom dni v mladinskih kvalifikacijah, kjer so bile pri mladincih štiri kvalifikacijske skupine, pri mladinkah žal le dve. Najboljše mladince v Vrtojbi je imel Arrigoni, drugi je bil Tempo, na Kodeljevem je v izenačenih dvobojih slavil Mengeš I pred Savinjo, brez napredovanja pa sta ostala Logatec in Kajuh Slovan. V Zalogu je bil najboljši Fužinar Inter Diskont, drugi je bil Mengeš II, v Preserju pa sta se prvih dveh mest veselili ekipi ŠD SU in Keme. Med mladinkami so si v Vrtojbi napredovanje na zaključni turnir priigrale ekipe Arrigonija, Mengša I, Letrike in Krke, na Kodeljevem pa Kajuh Slovana, Keme, Mengša II in Fužinar Inter Diskonta.

Izidi kvalifikacij za ekipno DP kadetinj in kadetov

Izidi kvalifikacij za ekipno DP mladink in mladincev