V nedeljo so bili na sporedu kvalifikacijski turnirji za uvrstitev na zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva, ki bo 11. in 12. januarja na Muti. Nanj sta se uvrstila tudi oba lanskoletna državna prvaka, Kema pri kadetih ter Mengeš pri kadetinjah. Pucončani so lani slavili pred Mengšem I, Arrigonijem in Savinjo I, Mengšanke pa pred Fužinar Inter Diskontom, Letriko in Kemo.

Na prvem kvalifikacijskem turnirju v Vrtojbi so imeli največ uspeha Logatčani, ki so z Miho Podobnikom, prvim igralcem slovenske kadetske lestvice, premagali vse svoje nasprotnike. Drugi je bil Kajuh Slovan, tretja je bila domača Letrika, četrta Gorica in peto Preserje. Med kadetinjami so se prvega mesta veselile domače namiznoteniške igralke, ki imajo v svojih vrstah Saro Tokić, trenutno najbolje uvrščeno kadetinjo na slovenski lestvici.

V Zalogu je imela na turnirju kadetov največ razlogov za dobro voljo Savinja I z Brinom Vovkom Petrovskim in Maticem Čoparjem, na zaključni turnir pa se je uvrstila še Vesna, brez njega sta ostala Arrigoni in Mengeš II. Tudi pri kadetinjah je prvo mesto osvojila Savinja, Vesna je bila druga, tretji pa NTK B2.

Na tretjem kvalifikacijskem turnirju v Mariboru je bila med kadeti po pričakovanjih prva Muta, ki ima v svojih vrstah Blaža Lapajneta in Jureta Krakerja, zadovoljni pa so bili tudi v taboru ŠD SU, saj so bili drugi, brez napredovanja so ostali Sobota, Fužinar Inter Diskont in Maribor. Tudi prvo mesto kadetinj Fužinar Inter Diskonta s Polono Horvat ni bilo nobeno presenečenje, tako kot tudi ne drugo mesto Keme, medtem ko se je Maribor moral zadovoljiti s tretjim mestom, Preserje pa s četrtim.

Na Muti bodo januarja na zaključnem turnirju igrali tudi kadeti Mengša I, ki so v Novem mestu premagali vse svoje nasprotnike, z enim porazom pa je bila druga domača Krka, tretja Savinja II, četrta pa Škofja Loka. Na turnirju kadetinj sta bili le dve ekipi, v medsebojnem obračunu pa je bila Krka boljša od Mengša, ki bo prav tako igral na Muti.

Izidi kvalifikacijskih turnirjev za ekipno kadetsko DP