V Cluju-Nepoci v Romuniji bo od 15. do 24. julija potekalo letošnje mladinsko evropsko prvenstvo v namiznem tenisu. Špela Polončič, selektorka za kadetinje in mladinke in Darijan Vizjak, selektor za kadete in mladince sta že določila ekipe, ki bodo nastopile na letos najpomembnejšem evropskem tekmovanju v kadetski in mladinki konkurenci. Priprave se bodo začele 19. junija v Novem mestu.

Slovenske barve na mladinskem evropskem prvenstvu v Romuniji bodo branili:

mladinke: Lea Paulin (Arrigoni), Katarina Stražar (Mengeš), Aleksandra Vovk (Krka),  Lara Opeka (Kajuh Slovan);

kadetinje: Nuša Kadiš (Inter Diskont), Sara Tokič (Letrika), Blažka Harkai (Kema);

mladinci: Rok Trtnik (Mengeš), Matija Novel (Arrigoni), Taj Lavrič (Vesna), Aljaž Frelih (Mengeš); rezerva: Luka Breznik (Inter Diskont);

kadeti: Aljaž Godec (Inter Diskont), Mitja Omerzel (ŠD SU) in Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont).

Vodstvo reprezentance: selektorica za kadetinje in mladinke Špela Polončič, selektor za kadete in mladince Darijan Vizjak ter reprezentančna trenerja Matej Petar in Mirko Unger.

Pred odhodom na prvenstvo se bodo udeleženci mladinskega evropskega prvenstva, od 19. do 21. junija zbrali na kondicijskih pripravah v Novem mestu, s tehničnim delom priprav pa bodo nadaljevali od 3. do 10. julija na Otočcu. Na drugi del priprav bo vabljena tudi Gaja Kobetič (Mengeš), medtem ko bo Luka Breznik sodeloval že na kondicijskih pripravah.