Na prvem odprtem turnirju za mladinke in mladince sta bila v Puconcih slavila Katarina Stražar (Mengeš) in Luka Breznik (Interdiskont). Stražarjeva je v finalu premagala Tjašo Novak (Kajuh Slovan) s 3:1 (3, 11, -7, 7), medtem ko je Breznik ugnal Mitjo Omrzela (ŠD SU) prava tako s 3:1 (10, 3, -7, 10). Med mladinkami sta si tretje mesto razdelili Tara Kobetič (Mengeš) in Lara Opeka (Kajuh Slovan), pri mladincih pa sta bila tretja Rok Trtnik (Mengeš) in Matija Novel (Arrigoni).

V odsotnosti Aleksandre Vovk, ki je danes praznovala svojo polnoletnost, se je na uvodnem letošnjem odprtem turnirju za mladinke in mladince prvega mesta veselila Katarina Stražar, ki je na prvi resnejši odpor naletela v polfinalu, ko je s 3:1 (-9, 9, 5, 5) ugnala Laro Opeko, v drugem polfinalnem obračunu pa je Tjaša Novak, ki je v četrtfinalu morda nekoliko nepričakovano ugnala aktualno mladinsko državno prvakinjo Leo Paulin (Arrigoni) in to brez izgubljenega niza. V polfinalu je bila Novakova boljša še od Tjaše Kobetič s 3:1.

Pri mladincih sta se oba polfinalna dvoboja končala šele v petem nizu. V prvem je Matija Omerzel presenetil aktualnega državnega prvaka Roka Trtnika s 3:2 (8, -7, -7, 7, 9), v drugem pa je bil Luka Breznik s 3:2 (-7, -6, 7, 9, 5) boljši od Matije Novela. Izenačen je bil tudi finalni obračun, v katerem je bil v končnicah bolj zbran Breznik.

Izidi odprtega turnirja za mladinke in mladince

Mladinke

Mladinci