Z ekipnimi boji se je v Bendigu v Avstraliji začelo letošnje mladinsko svetovno prvenstvu, na katerem bo edina slovenska predstavnica Aleksandra Vovk, ki bo s tekmovanjem začela v sredo. Z Belgijcem Laurensom Devosom se bosta v prvem krogu mešanih dvojic pomerila s Hsin-Yang Lijem in Ting-Ting Chen (Kitajski Tajpej). V posamični konkurenci bo Vovkova igrala v kvalifikacijski skupini 4, njena prva nasprotnica pa bo v četrtek domačinka Rebekah Stanley.

Z Aleksandro Vovk bo v Avstraliji Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske članske reprezentance, ki je zdaj tudi v. d. selektorka v mlajših selekcijah. V svoji skupini bo nadarjena Mojstrčanka, ki je trenutno na 66. mestu svetovne mladinske jakostne lestvice, v četrtek igrala še s Slovakinjo Emo Labosovo (67.) in v petek še z Jinnipo Sawettabut iz Tajske, ki je 24. na svetovni lestvici.

»Žreb ni najbolj ugoden ali dober, vsaka igralka je tu zgodba zase, in vse so dobre, je pa res, da Aleksandra proti vsaki lahko igra in gre na zmago. Samo prva iz skupine gre naprej, tako da drugo mesto ne prenese nič. Prvo tekmo igra z Avstralko, kar se mi zdi dobro, ker prvi dvoboj je vedno najtežji, tisti stik z dvorano, mizo in žogico je čisto drugi kot na treningu v dvorani. Isti dan popoldne igra proti Slovakinji in drugi dan proti Sawettabutovi, ki je v njeni skupini tudi favoritinja. Toda z odlično igro, borbenostjo, fokusiranjem na cilj se da igrati proti vsaki igralki v skupini,« je pred začetkom svetovnega prvenstva dejala Vesna Ojsteršek.