Edina slovenska predstavnica v namiznoteniškem delu tekmovanja poletnih olimpijskih iger v Buenos Aieresu Aleksandra Vovk je z Moldavcem Vladislavom Ursujem poskrbela za eno večjih presenečenjih v ekipnem delu. Slovensko-moldavska dvojica je v tretjem krogu skupine H s 3:0 premagala do takrat vodilno ekipo in se kot prvouvrščena ekipa uvrstila v osmino finala, kjer bosta danes ob 15. uri igrala z Adriano Diaz iz Portorika in Čilencem Nicolasom Iganciom Burgosom. Pred tem sta Vovkova in Ursu v svoji skupini premagala Malezijo z 2:1 in izgubila z Egiptom 1:2.

Aleksandra Vovk se je hrabro podala v boj proti Brazilki Bruni Takahashi, ki se je v posamični konkurenci prebila do četrtfinala, v kadetski in tudi že mladinski kategoriji pa je bila že uvrščena med deset najboljših na svetu. V dramatičnem prvem nizu je slovenska reprezentantka slavila na razliko, boljša je bila tudi v tretjem nizu, v odločilnem petem pa je popolnoma nadigrala Brazilko in se veselila zmage s 3:2 (10, -6, 8, -9, 6). Njeno odlično igro je dopolnil tudi Vladislav Ursu, ki je v posamični konkurenci, tako kot Vovkova, obstal v predtekmovanju, v ekipnem delu tekmovanja pa še ni izgubil dvoboja. Brazilec Guilherme Teodoro je bil v tem dvoboju v vlogi favorita, vendar je s 3:2 (6, 11, -7, -8, 7) slavil Ursu. Popoln uspeh slovensko-moldavske naveze sta Vovkova in Ursu dopolnila še z zmago v mešanih dvojicah, kjer sta zmagala s 3:1 (8, -7, 9, 6).

Prav igra v dvojicah je Vovkovo in Ursuja tudi popeljala do prvega mesta v skupini, saj sta pred tem dobila tudi dvoboja proti Egipčanoma in Malezijcema. Marwo Alhodabyjevo in Youssefu Abdel-Aziza iz Egipta sta premagala s 3:2 (8,-10, -6, 7, 9), Malezijca Alice Li Sian Chang in Javena Choonga pa s 3:0 (9, 3, 7). V posamičnem dvoboju sta sicer proti Egipčanoma oba ostala praznih rok, Alhodabyjeva je Vovkovi vrnila za poraz v posamični konkurenci s 3:1 (6, 8, -4, 6), medtem ko je Ursu izgubil z Abdel-Azizom z je z 2:3 (-8, -9, 9, 6, -4). S polovičnim uspehom se je končal njun posamični dvoboj z Malezijcema. Slovenska predstavnica je morala priznati premoč Changove z 1:3 (-6, 5, -7, -7), Ursu pa je s 3:1 (6, 8, -6, 9) ugnal Choonga.

Odlične igre z Urusjem samo potrjujejo, da je Vovkova prava specialistka za igro v dvojicah. Na domačih tleh je v minuli sezoni s Petrom Hribarjem slavila v članski konkurenci, s Špelo Trelec je bila druga, v konkurenci do 21 let in med mladinkami pa je bila najboljša s Katarino Stražar.

V osmini finala ekipnega dela poletnih mladinskih olimpijskih iger se bosta Vovkova in Ursu pomerila z Adriano Diaz in Ignaciom Burgosom, kar bo vse prej kot lahek zalogah. Brazika Diazova je trenutno peta mladinka sveta, v Buenos Aieresu je sicer izpadla v četrtfinalu, Portoričan Burgos pa je na 26. mestu, na poletnih olimpijskih igrah  je prišel do osmine finala.