Miha Štamcar, 14.10.2018 ob 18:06

Na poletnih olimpijskih igrah v Buenos Aieresu je edina slovenska predstavnica v namiznem tenisu, Aleksandra Vovk, v ekipnem delu tekmovanja še naprej navdušuje s svojimi predstavami. Z Moldavcem Vladislavom Ursujem sta v osmini finala z 2:1 premagala portoriško-čilsko navezo Adriana Diaz in Nicolas Ignacio Burgos, spet pa sta bila neporažena v igri mešanih dvojic. V boju za kolajne bosta okoli 22. ure igrala proti Sabini Surjan iz Srbije in Švedu Trulsu Möregardhu.

V posamičnem dvoboju se je Vovkova pomerila s trenutno peto mladinko sveta, Diazovo, ki je bila zanjo premočna, saj je zmagala s 3:0 (6, 6, 5). S še eno odlično predstavo se je izkazal Ursu, ki je bil s 3:1 (17, 7, -7, 9) boljši od Burgosa, tako da je o napredovanju odločala tekma mešanih parov. Vovkova in Ursu sta še četrtič zaporedoma dokazala, da se očitno odlično ujameta. V prvih dveh nizih sta bila ves čas boljša, vendar se portoriško-čilska naveza ni predala, saj sta po dobljenem razburljivem četrtem nizu izenačila izid. Še razburljivejši je bil odločilni peti niz, v katerem sta večjo zbranost pokala Slovenka in Moldavec, ki sta se tako prebila med osem najboljših ekip na olimpijskih igrah, čeprav sta bila postavljena šele kot 24. nosilca. Končni izid mešanih dvojic je bil 3:2 (6, 6, -7, -9, 10).

Igro slovenske mladinske reprezentantke, ki igra tudi že za člansko izbrano vrsto, v Argentini pa je kot edina igralka brez svojega trenerja, je pohvalil tudi hrvaški trener Nikica Vukelja, ki je dejal, da je Diazova do zmage prišla težje kot kaže izid.