Miha Štamcar, 11.09.2018 ob 21:43

V sredo se bo v Varaždinu začelo odprto prvenstvo Hrvaške serije ITTF v mlajših kategorijah, kjer bo številno zastopstvo imela tudi slovenska izbrana vrsta. Z izjemo Aleksandre Vovk, ki je deseta nosilka, bodo vsi drugi morali igrati v kvalifikacijah.

Za Aleksandro Vovk in Katarino Stražar bo turnir v Varaždinu hkrati tudi priprava na posamično evropsko člansko prvenstvo, ki se bo začelo 18. septembra v Alicanteju. Ob njima bodo v mladinski konkurenci na Hrvaškem igrale še Tara Kobetič, Tjaša Novak, Lea Paulin, Lara Opeka, Ana Kovačec in Nuša Vogrinčič. Selektorka Špela Polončič bo močno zasedbo imela tudi v kadetski konkurenci, kjer je med Slovenkami najvišje uvrščena Nuša Kadiš, do čim boljše uvrstitve pa bodo skušale priti še Sara Tokič, Blažka Harkai in Gaja Kobetič.

Nekaj manjša bo zasedba med mladinci in kadeti. Selektor Darijan Vizjak bo v Varaždinu pri mladincih računal na Matijo Novela, Mitjo Omerzela, Aljaža Godca, Taja Lavriča in Roka Trtnika, pri kadetih pa na Mihaela Kocjančiča in Aljaža Goltnika.