Edina slovenska predstavnica na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu, Aleksandra Vovk, se je v mešanih dvojicah z Belgijcem Laurensom Devosom že uvrstila v osmino finala. V prvem krogu sta s 3:1 (9, -11, 10, 8) ugnala dvojico Hsin-Yang Li in Ting-Ting Chen (Kitajski Tajpej), v drugem pa s 3:1 (-3, 6, 11, 9) še Indijca Manush Utpalbhai Shaha in Seleno Selvakumar. V osmini finala bosta v soboto, 8. decembra, njuna nasprotnika Heyhi Hu in Tianyi Qian iz Kitajske.

Aleksandra Vovk, ki je bila edina slovenska predstavnica že na olimpijskih igrah mladih, kjer je v ekipni konkurenci v mešanih dvojicah blestela z Moldavcem Vladislavom Ursujem, saj nista izgubila niti enega dvoboja, je tudi v Avstraliji potrdila, da gre za odlično igralko v dvojicah. V prvem krogu sta s taktično odlično igro premagala Lija, 17. na svetovni mladinski lestvici in Chenovo, ki je na 12. mestu, medtem ko je Devos 49., Vovkova pa 66. Belgijsko-slovenska naveza se ni zaustavila niti proti Indijcema Shahu, 28. na svetovni lestvici, in Selvakumarjevi, ki je 45. Prvi niz sta sicer slabo začela, nadaljevanje pa je bilo odlično, tako da sta tudi ta dvoboj dobila s 3:1.

»V prvem krogu bi lahko bilo tudi 3:0 za Aleksandro in Laurensa, predvsem pa sta ta dvoboj taktično odlično odigrala. Proti Indijcema sta v prvem niza naredila preveč lastnih napak, v nadaljevanju pa sta se osredotočila na vsako točko. Zelo dobro sta vračala prve žogice na servis nasprotnikov, kar jima je tudi prineslo zmago in uvrstitev v osmino finala. V četrtek Aleksandra začne s posamičnimi nastopi, njena prva nasprotnica bo Avstralka Rebekah Stanley,« je po odličnem začetku Vovkove povedala Vesna Ojsteršek, v. d. selektorka slovenske mladinske izbrane vrste.