Na drugem odprtem turnirju republike Slovenije za mladince in mladinke sta se v Logatcu v organizaciji domačega kluba prvega mesta veselila Mitja Omerzel (ŠD SU) in Tjaša Novak (Kajuh Slovan). Prvo postavljeni nosilec Omerzel je v finalu s 3:2 (-7, 8, 8, -3, 9) premagal Žigo Kristjana Žigona (Inter Diskont), tretje mesto pa sta si delila Miha Podobnik (Logatec) in Luka Stražišar (Rakek). Tudi pri mladinkah sta bili v finalu prva in druga nosilka, s 3:2 (-8, 5, 7, -11, 9) bila Novakova boljša od Lee Paulin (Arrigoni). S tretjim mestom sta se morali zadovoljiti Ana Kovačec (Kema) in Tara Kobetič (Mengeš).

V odsotnosti Matije Novela, sicer najboljšega mladinca na slovenski kakovostni lestvici in zmagovalca prvega odprtega turnirja v Cirkovcah, je bil prvi favoriti Mitja Omerzel. Že v kvalifikacijski skupini je član ŠD SU-ja potrdil svojo dnevno formo, saj v njej ni izgubil niti niza, v finalni pa je brez izgubljenega niza premagala tako Aljaža Fortuno (Vesna) in Jureta Smodiša (Kema). Več dela je imel v polfinalu z mladim Miho Podobnikom, ki je še enkrat več navdušil z igro, ki ga je premagal s 3:1 (-13, 6, 7, 10). Svoj dan je imel tudi Žiga Kristjan Žigon, ki je po zmagi v kvalifikacijski skupini do finala premagal Domna Hohnjeca (Savinja), Mihaela Kocjančiča (Kajuh Slovan) in v polfinalu s 3:1 (-7, 6, 6, 5). V napetem finalu je dvoboj bolje začel Žigon, ki je povedel z 1:0 v nizih, Omerzel je nato prišel do vodstva z 2:1, po gladkem porazu v četrtem nizu pa je bil v petem bolj zbran.

Zelo napeto je bilo tudi pri mladinkah. Zmagovalka iz Cirkovc, Lea Paulin, je brez večjih težav prebrodila kvalifikacijsko skupino, v osmini finala in v četrtfinalu pa je s 3:1 premagala Nušo Kadiš (Inter Diskont) oziroma Blažko Harkai (Kema). Še več dela je imela v polfinalu, v katerem je s 3:2 (-5, 7, 2, -10, 6) strla odpor Tare Kobetič. Bolj prepričljivo je do finala prišla Tjaša Novak, drugouvrščena s prvega odprtega turnirja mladink v Cirkovcah, ki do finala ni izgubila niti niza. Po vrsti je premagala Evo Cerkvenič (Letrika), klubsko soigralko Enyo Moltara in v polfinalu še Ano Kovačec. Prvi niz je izgubila šele v finalu, vendar je Paulinovi hitro vrnila z vodstvom z 2:1, podobno kot pri mladincih pa je nato odločal peti niz. Z 11:9 ga je dobila Novakova.

Izidi drugega odprtega turnirja RS za mladince

Izidi drugega odprtega turnirja RS za mladinke