V organizaciji Športnega društva SU Novo mesto je danes potekal tudi drugi odprti turnir za mlajše kadetinje in kadete. Na veliko veselje prirediteljev turnirja se je pri mlajših kadetih zmage veselil Maj Murn (ŠD SU), ki je v finalu s 3:2 (8, -16, 9, -4, 9) ugnal Luko Jokiča (Mengeš), s tretjim mestom pa sta se morala zadovoljiti igralca Vesne, Tim Stajnko in Bor Klešnik. V finalu mlajših kadetinj je Ana Leskošek (Savinja), s 3:0 (1, 11, 9) premagala Lano Slatinšek (ŠD SU), tretji pa sta bili Živa Dogar (Kema) in Tina Križnič (B52).

V konkurenci mlajših kadetov je nastopilo 67 igralcev, po drugem mestu v Puconcih pa se je prvega mesta zasluženo veselil Maj Murn, ki je po treh zmagah v predtekmovanju na poti do finala po vrsti premagal Brina Kunstlja (Savinja), Marka Dimnika (Vesna) in v polfinalu s 3:1, zmagovalca prvega turnirja v Puconcih, Bora Klešnika. Zelo dobre igre je prikazal tudi Luka Jokić, ki do finala sploh ni izgubil niza. V finalni skupini je bil boljši od Mihe Faturja (Savinja), Urbana Janca (Ljubno) in v polfinalu še od Tima Stajnka. Tudi v finalnem obračunu z Murnom je prikazal dobro igro, vendar je bil Novomeščan malenkost bolj zbran in zasluženo prišel do prvega mesta.

V malem finalu je bil Nejc Zavašnik (Savinja) s 3:0 boljši od Luke Vujasina (ŠD SU), tretje mesto sta si delila Andraž Klemen Pintar (Rakek) in Jaka Zelko (Kema).

Nekaj manj prijavljenih je bilo med mlajšimi kadetinjami, 36, vendar dvoboji niso bili nič manj zanimivi. Najboljšo dnevno formo je pokazala Ana Leskošek, ki je bila po zmagi v predtekmovalni skupini v prvem krogu finalne skupine prosta, v drugem je premagala Saro Erhatič (Cirkovce), v četrtfinalu pa je na kolena spravila zmagovalko Puconcev, Nežo Pogačar Žun (Mengeš) s 3:0. Veliko težje delo je imela v polfinalu proti Živi Dogar, ki jo je premagala s 3:1. Brez dvoboja v prvem krogu finalne skupine je bila tudi domačinka Lana Slatinšek, ki je nato do finala premagala Izo Weiss (Savinja), Emo Crnkovič (Kema) in v polfinalu še Tino Križanič s 3:1. Prvi niz finalne tekme je minil v popolni prevladi Leskoškove, ki je bila v nadaljevanju bolj zbrana tudi v končnicah drugega in tretjega niza.

V malem finalu je prvo mesto osvojila Valentino Mišigoj (Letrika), ki je v finalu s 3:2 premagala Laylo Turk (Arrigoni), tretji sta bili Manca Bartolovič in Lara Šedivi (obe Preserje).   

Izidi drugega odprtega turnirja Slovenije za mlajše kadetinje in kadete