Namizno teniški klub Savinja bo v soboto in nedeljo v športnem centru Luče organizator državnega prvenstva za kadetinje in kadete v posamezni konkurenci in v dvojicah. V vseh petih disciplinah bomo dobili nove državne prvake, saj so lanskoletni, z izjemo Sare Tokič, ki je bila lani v Komendi najboljša z Aljažem Goltnikom v mešanih dvojicah, že prerasli kadetsko konkurenco. Prva nosilca sta Sara Tokič (Letrika) in Miha Podobnik (Logatec).

V Lučah bodo Sari Tokič, ki je minuli konec tedna na mladinskem državnem prvenstvu v Izoli osvojila drugo mesto in je tudi najbolje uvrščena na kadetski kakovostni lestvici, največje konkurentke Enya Moltara (Kajuh Slovan), Tina Cafuta (Krka), Polona Horvat (Inter Diskont), Kim Kastelic (Krka), Lara Belaj (Savinja), Rosana Pajer (Inter Diskonz), Živa Dogar (Kema) … Skupaj je prijavljenih 41 igralk, Tokičeva pa je med kandidatkami za naslov državne prvakinje tudi v dvojicah, kjer bo združila moči z Moltaro. Lani je bila v Komendi skupaj s Polono Horvat tretja, do naslova pa je prišla Blažka Harkai (Kema), ki je bila v finalu boljša od Gaje Kobetič (Mengeš).

Tudi Miha Podobnik se je prejšnji teden izkazal v Izoli s tretjim mestom v posamezni konkurenci, tretji pa je bil v dvojicah z Luko Stražišarjem. V Lučah bo največje konkurence imel v Blažu Lapajnetu (Xiom Muta), trojki iz Savinje, ki je v začetku leta prišla do naslova ekipnega državnega prvaka, Brinu Vovku Petrovskem, Maticu Loparju in Domnu Hohnjecu, Aleksu Ušaju (Letrika), Juretu Kakerju (Xiom Muta), Davidu Gradu (Mengeš) in Andražu Zupančiču (ŠD SU). Med 94 prijavljenimi igralci Podobnik na naslov državnega prvaka računa tudi med dvojicami, kjer bo igral z Lapajnetom. Njuna največja konkurenta bosta Petrovski in Čopar, pozabiti pa ne gre niti na Hohnjeca in Kakerja.

Tokičeva in Podobnik pa lahko do tretjega naslova državnih prvakov v kadetski konkurenci prideta tudi med mešanimi dvojicami, kjer sta prva nosilca.

Tekmovanje potekalo brez prisotnosti gledalcev (tudi brez prisotnosti staršev in sorodnikov, razen tistih, ki bodo uradno prijavljeni kot trenerji z veljavno licenco)! Na njem so lahko prisotni le nastopajoči igralci in igralke ter uradne osebe organizatorja (vodstvo tekmovanja, sodniki in odgovorni za funkcioniranje dvorane) in posameznih nastopajočih klubov (predhodno za prvenstvo prijavljeni trenerji z veljavno trenersko licenco). Vsi omenjeni udeleženci bodo morali organizatorju pred začetkom tekmovanja obvezno izročiti podpisano ustrezno izjavo (za mladoletne ali za polnoletne udeležence) glede COVID-19 priloženo ob koncu tega razpisa za DP.

Predtekmovanje v disciplinah posamezno se igra v skupinah s po 3-4 igralci-igralkami. V finalno skupino se uvrstijo vsi prvo in drugo uvrščeni-e tekmovalci-ke iz predtekmovalnih skupin. Vse discipline posameznikov se v predtekmovanju igrajo na tri dobljene nize, v finalni skupini do vključno osmine finala na tri dobljene nize, od vključno četrtfinala naprej pa na štiri dobljene nize. Vse discipline dvojic se igrajo od začetka do konca na izpadanje na tri dobljene nize.