Na drugem odprtem turnirju Slovenije v sezoni 2018/19 za kadetinje in kadete sta bila v Logatcu najboljša Nuša Kadiš (Inter Diskont) in Dejan Jokić (Mengeš). Kadiševa je v finalu s 3:1 (-9, 6, 8, 7) premagala Gajo Kobetič (Mengeš), tretje mesto sta si delili Kim Kastelic (Krka) in Eva Cerkvenič (Letrika), medtem ko je bil Jokić v klubskem obračunu boljši od Aljaža Goltnika s 3:2 (4, 10, -9, -10, 5), na tretjem mestu pa sta bila Matic Čopar (Savinja) in Miha Podobnik (Logatec).

Na prvem turnirju, 23. septembra, v Križah se jev konkurenci 45 igralk zmage veselila Sara Tokić (Letrika), ki zaradi zdravstvenih težav nekaj časa ne bo smela nastopiti, njeno odsotnost pa je najbolje izkoristila Nuša Kadiš, sicer prvo postavljeno nosilko turnirja v Logatcu. Članica ravenskega Inter Diskonta, ki se ji je na prvem turnirju zalomilo v četrtfinalu, je pokazala najboljšo dnevno formo, saj na poti do finala ni izgubila niti niza. Po zmagi v predtekmovalni skupini je na poti do finala premagala Katarino Lešnjak (Vesna), soigralko Polono Horvat in v polfinalu še Kim Kastelic. Težjo pot do finala je imela drugo postavljena nosilka Gaja Kobetič, ki v predtekmovanju ni imela večjih težav, zato pa ji je po zmagi v drugem krogu nad Niko Pandev (Inter Diskont), ki ji je odvzela niz, dva pa sta se končala na razliko. Še težje delo je imela nato v polfinalu Eva Cerkvenič, ki jo je po hudem boju premagala s 3:2 (-7, 9. 5, -8, 9). V izenačenem finalu je bila bolj zbrana Kadiševa.

Najbolj zadovoljen po kadetskem turnirju je bil Dejan Jokić, ki napreduje s turnirja na turnir. V Križah je bil z Juretom Smodišem (Kema) tretji, v Logatcu pa je v konkurenci 70 igralcev osvojil prvo mesto. Brez izgubljenega niza je končal predtekmovanje, prav tako pa ni izgubil niza vse do finala. Po vrsti je premagal Tarika Šaćirovića (Gorje), Nina Šegulo (Kema), Jureta Smodiša (Kema) in v polfinalu še Matica Čoparja. Slednji je z zmago v osmini finala premagal Mihaela Kocjančiča, prvega nosilca turnirja, pripravil tudi največje presenečenje. Tudi Aljaž Goltnik, ki je slavil v Križah, je bil do finala bolj ali manj prepričljiv. Po prvem mestu v predtekmovalni skupini je na kolena spravil Roja Klopčiča (PPK Rakek), Uroša Žavija (Arrigoni), Aleksa Ušaja (Letrika) in v polfinalu Miho Podobnika. V izenačenem finalu dveh Mengšanov se je zmage veselil Jokić.

Izidi 2. odprtega prvenstva za kadetinje in kadete

Kadetinje

Kadeti