V dvorani osnovne šole Livade bo v organizaciji NTK Arrigoni v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo v mladinski kategoriji za posameznike in dvojice. Najboljših dveh iz lanske sezone, ko je bilo prvenstvo prav tako v Izoli, tokrat ne bo, Matija Novel je poškodovan, medtem ko Katarina Stražar nima več pravice nastopa v tej kategoriji.

Državno prvenstvo za mladinke in mladince bi moralo biti že aprila, vendar je bilo zaradi epidemije koronavirusa takrat preloženo. Tokrat bo tekmovanje potekalo brez prisotnosti gledalcev (tudi brez prisotnosti staršev in sorodnikov, razen tistih, ki bodo uradno prijavljeni kot trenerji z veljavno licenco)! Na njem so lahko prisotni le nastopajoči igralci in igralke ter uradne osebe organizatorja (vodstvo tekmovanja, sodniki in odgovorni za funkcioniranje dvorane) in posameznih nastopajočih klubov (predhodno za prvenstvo prijavljeni trenerji z veljavno trenersko licenco). Vsi omenjeni udeleženci bodo morali organizatorju pred začetkom tekmovanja obvezno izročiti podpisano ustrezno izjavo (za mladoletne ali za polnoletne udeležence) glede COVID-19 priloženo ob koncu tega razpisa za DP.

V kategoriji mladink so v posamični konkurenci prijavljene vse najboljše igralke na trenutni kakovostni lestvici. Prva nosilka je Lea Paulin (Arrigoni), ki je bila lani druga, naslov mladinske državne prvakinje pa je osvojila predlani in tudi tokrat bo najresnejša kandidatka za naslov. Svojo odlično formo je potrdila tudi na izbirnem turnirju za nastop na evropskem članskem prvenstvu v Varšavi, ki bi moralo potekati prav v teh dneh, a je bilo preloženo, ko je osvojila prvo mesto. Njene največje konkurentke bodo Tjaša Novak (Kajuh Slovan), Tara Kobetič (Mengeš), Ana Kovačec (Kema), Sara Tokič (Letrika), Nuša Kadiš (Inter Diskont), Manca Paljk (Arrigoni) in Blažka Harkai (Kema). Prijavljeno je 46 igralk.

Med mladinci kot rečeno ne bo Matije Novela, ki je poškodovan, ki tako ne bo mogel braniti lanskoletnega naslova. Ob tem je član Arrigonija tudi najboljši igralec na mladinski kakovostni lestvici. Prav tako ne bo Mitja Omerzela (ŠD SU), četrtouvrščenega na tej lestvici, ki je tudi poškodovan. Prva nosilca sta tako člana Inter Diskonta, Žiga Kristijan Žigon in Aljaž Godec, ki bosta največje konkurente za naslov državnega prvaka imela v Aljažu Goltniku (Mengeš), Mihi Podobniku (Logatec), Luki Stražišarju (PPK Rakek), Domnu Zupančiču (ŠD SU), Oskarju Roscu (Savinja) in Janu Krču (NTK B2). Prijavljeno je 71 igralcev.

Nove državne prvake bomo dobili tudi v dvojicah. Lani sta bili najboljši Katarina Stražar in Lea Paulin, ki bo letos igrala s klubsko soigralko Manco Paljk, pri mladincih sta lani naslov osvojila Matija Novel in Rok Trtnik, ki letos nima več pravice nastopa v tej kategoriji, v mešanih dvojicah pa sta bila najboljša Rok Trtnik in Katarina Stražar.

Vse discipline posameznikov se v predtekmovanju igrajo na tri dobljene nize, v finalni skupini do vključno osmine finala na tri dobljene nize, od vključno četrtfinala naprej pa na štiri dobljene nize. Vse discipline dvojic se igrajo od začetka do konca na izpadanje na tri dobljene nize.

Prihodnji teden bo v Lučah državno prvenstvo za kadete in kadetinje posamezno in v dvojicah, 26. in 27. pa bo v Mengšu še državno prvenstvo do 21 let posamezno in v dvojicah ter državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje posamezno in v dvojicah.