Miha Štamcar, 13.10.2019 ob 23:44

Na prvem letošnjem odprtem turnirju za mladinke in mladince sta v Cirkovcah slavila člana izolskega Arrigonija, Lea Paulin in Matija Novel. Paulinova je v finalu premagala Tjašo Novak (Kajuh Slovan), tretje mesto sta si delili Blažka Harkai (Kema) in Tara Kobetič (Mengeš), pri mladincih pa je Matija Novel ugnal Aljaža Goltnika (Mengeš), na tretjem mestu pa sta turnir končala Aljaž Godec (Fužinar Inter Diskont) in Mihael Kocjančič (Kajuh Slovan).

V konkurenci 36 mladink je najboljšo formo na začetku sezone prikazala Lea Paulin, ki je predtekmovalni del končala brez izgubljenega niza, v finalnem pa je največ težav imela v četrtfinalu, ko je šele po hudem boju s 3:2 strla odpor Sare Tokić (Letrika). Pred tem je bila v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Laro Komparo (Letrika), v polfinalu pa Blažko Harkai. Obe s 3:0. Tudi Tjaša Novak v predtekmovanju ni izgubila niza, na prvo težavo pa je naletela v drugem krogu, saj je Evo Cerkvenič (Letrika) premagala s 3:2. Na poti do finala je bila nato s 3:0 boljša od Ane Kovačec (Kema) in Tare Kobetič, v velikem finalu pa je bila Paulinova zanjo tokrat nepremagljiva. Izolčanka je slavila s 3:0 (3, 8, 6).

Še številnejša je bila med mladinci, kjer je bilo prijavljenih kar 61 igralcev. Na koncu je slavil Matija Novel, ki je po prepričljivih igrah v predtekmovanju, ki ga je končal brez izgubljenega niza, v finalni skupini pa je bil v prvem krogu prost, na poti do polfinala pa je s 3:0 premagal tudi Roka Grada (Mengeš) in Luko Stražišarja (Rakek). Polfinalni dvoboj proti Aljažu Godcu se ni začel po njegovih željah, saj je Ravenčan dobil prva dva niza, v nadaljevanju pa je bil v končnicah nizov bolj zbran Izolčan, ki je zmagal s 3:2 (-10, -9, 5, 10, 10).

Tudi Aljaž Goltnik je dokaj prepričljivo slavil v svoji predtekmovalni skupini, na prvo resnejšo oviro pa je po zmagi nad Maticem Čoparjem (Savinja) s 3:1 in Petrom Vitamvasom (Kajuh Slovan) prav tako s 3:1, naletel v četrtfinalu, ko je šele po hudem boju s 3:2 (-5, -4, 10, 9, 8) ugnal Žigo Kristijana Žigona (Fužinar Inter Diskont). Po maratonskem prvem nizu, ki se je končal s 16:14, je v polfinalu s 3:0 premagal Mihaela Kocjančiča, ki je v drugem krogu finalne skupine poskrbel za presenečenje, ko je bil s 3:2 (-4, 8, -7, 10, 10) boljši od drugega nosilca turnirja, Mitje Omerzela (ŠD SU). Finalni dvoboj je s 3:0 (7, 6, 8) pripadel Novelu.

Izidi prvega odprtega turnirja RS za mladinke

Izidi prvega odprtega turnirja RS za mladince