Konec minulega tedna je v Varaždinu potekal turnir v spomin na Mirka Abramovića za najmlajše namiznoteniške igralke in igralce, na katerem so nastopili tudi številni slovenski klubi. Domov se vračajo z nekaj odmevnimi uvrstitvami, tudi prvim mestom mladincev Fužinar Inter Diskonta v ekipni konkurenci, prva pa je bila tudi združena ekipa kadetinj Mengša in Fužinar Inter Diskonta, predvsem pa novimi mednarodnimi izkušnjami.

Slovenske barve na že 14. turnirju v spomin na Mirka Abramovića so branili predstavniki Mengša, Fužinar Inter Diskonta, Savinje, Mute, ŠD SU-ja iz Novega mesta, Keme, Krke, Arrigonija in Sobote. V kategoriji najmlajših kadetov se je z delitvijo tretjega mesta izkazal Luka Jokić (Mengeš), ki je v polfinalu izgubil proti Madžaru Botondu Vargi. Do tretjega mesta se je v posamični konkurenci prebil tudi Dejan Jokić (Mengeš) med kadeti, ki ga je v polfinalu zaustavil poznejši zmagovalec Hrvat Leo Vekić. Med osem najboljših sta se v tej kategoriji prebila Aljaž Goltnik (Mengeš) in Jan Lipič (Kema). V kategoriji mladincev je bil za Luko Breznika (Fužinar) v četrtfinalu usoden Hrvat Ivor Ban, ki je na koncu tudi dobil turnir, prav tako je v četrtfinalu izgubil Aljaž Godec (Fužinar). Med osem najboljših se je v kategoriji mlajših kadetinj prebila Neža Pogačar Žun (Mengeš), v kategoriji kadetinj Gaja Kobetič (Mengeš) in Blažka Harkai (Kema), med mladinkami pa Minea Ljuca (Arrigoni), ki je izgubila proti zmagovalki turnirja Hrvatici Mariji Gnjatić in Tara Kobetič (Mengeš).

Do še boljših uvrstitev so slovenski predstavniki prišli na ekipnem delu tekmovanja. Med najmlajšimi kadeti je drugo mesto osvojila združena ekipa Mengša in Katarja, tretja pa je bila združena ekipa Mengša in Pulja. Do tretjega mesta sta v kategoriji mlajših kadetov prišli tudi združena ekipa Savinje in Mute ter ekipa ŠD SU. Pri kadetih je Mengeš 1 v finalu po hudem boju z 2:3 izgubil proti Zaboku, tretje mesto pa je osvojila združena ekipa Mengša in Splita. Pri mladincih se je s prvim mestom izkazal Fužinar Inter Diskont 1, ki je v finalu ugnal združeno ekipo Samoborja in Čakovca, v polfinalu pa sta bili še Fužinar Inter Diskont 2 in ŠD ŠD SU 1. Brez odličij ni šlo tudi pri dekletih, kjer je med najmlajšimi kadetinjami tretje mesto osvojila združena ekipa Savinje in ŠD SU-ja. Ekipi Kema 1 in Kema 2 iz Puconcev sta med mlajšimi kadetinjami tekmovanje končali v polfinalu. Bero slovenskih medalj je z zlato v kategoriji kadetinj zaključila združena ekipa Mengša in Fužinar Inter Diskonta.

Izidi na 14. memorialu Mirka Abramovića