Miha Štamcar, 20.10.2019 ob 20:57

Pred tremi tedni sta na prvem odprtem turnirju republike Slovenije v kadetski konkurenci slavila Enya Moltara (Kajuh Slovan) in Miha Podobnik (Logatec). Tudi v Rakeku sta bila Moltara in Podobnik najboljša, spet pa je bila druga Sara Tokič (Letrika), na tretjem mestu pa sta bili Polona Horvat (Inter Diskont) in Kim Kastelic (Krka). Pri kadetih se je drugega mesta veselil Aleks Ušaj (Letrika), tretjega pa Jure Kaker (Muta) in David Grad (Mengeš).

V konkurenci 42 kadetinj je Enya Moltara brez večjih težav slavila v svoji predtekmovalni skupini, kar velja tudi za Saro Tokič, obe pa sta bili v prvem krogu finalnega dela prosti. V drugem krogu je Tokičeva premagala Emo Crnkovič (Kema) s 3:0. Brez izgubljenega niza je bila v četrtfinalu boljša tudi od Rosane Pajer (Inter Diskont) in v polfinalu tudi od Polone Horvat. Podobno pot do finala je imela tudi Moltara, ki je po zmagi nad Zalo Kontelj (Vesna) v četrtfinalu s 3:1 premagala Laro Belaj (Savinja), v polfinalu pa brez izgubljenega niza še Kim Kastelic. Finalni obračun je s 3:0 (9, 4, 7) pripadel igralki Kajuh Slovana, sicer najbolje uvrščeni mlajši kadetinji na slovenski kakovostni lestvici, ki se je z novo zmago na odprtem turnirju med kadetinjami prebila že do drugega mesta. Na prvem je še vedno Sara Tokič.

Razveseljivo je, da je bilo med kadeti nastopilo kar 78 igralcev, spet pa je z igro navdušil Miha Podobnik, ki je v svoji predtekmovalni skupini osvojil prvo mesto. Potem ko je bil v prvem krogu finalnega dela prost, je v drugem izločil Alina Lesnika (Muta), v osmini finala pa še Luko Jokiča (Mengeš). Oba s 3:0, zato pa mu je večji odpor v četrtfinalu nudil Brin Vovk Petrovski, s katerim sta se srečala v finalu v Ljubljani. Tudi tokrat je slavil Podobnik, ki je zmagal s 3:1, kar je bil sploh njegov edini izgubljeni niz v Rakeku. V polfinalu je bil boljši od Davida Grada in v finalu s 3:0 (6, 5, 4) še od Aleksa Ušaja, ki je prav tako blestel do finalnega dvoboja. Po zmagi v svoji predtekmovalni skupini, je v drugem krogu premagal Maja Grošlja (Mengeš), v osmini finala Maja Murna (ŠD SU), v četrtfinalu Andraža Zupančiča (ŠD SU) in v polfinalu še Jureta Kakerja (Muta). Vse štiri s 3:0.

Izidi drugega odprtega turnirja RS za kadetinje

Izidi drugega odprtega turnirja RS za kadete