V organizaciji NTK Arrigoni je v soboto in nedeljo v Izoli potekal letošnji zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva v mladinski konkurenci. Tako kot lani, ko je bil zaključni turnir na Ravnah na Koroškem, je pri mladincih naslov državnega prvaka osvojil Fužinar Inter Diskont, drugi je bil novomeški ŠD SU, tretja pa Savinja. Najboljše mladinke ima letos Arrigoni, branilec naslov Mengeš je bil drugi, tretji pa je bil Kajuh Slovan.

Ravenčani so že na papirju veljali za enega glavnih kandidatov za ubranitev lanskoletnega naslova. V kvalifikacijah so izgubili le dva posamična dvoboja, dokaj prepričljivi pa so bili tudi v svoji sobotni predtekmovalni skupini 1, v kateri so v prvem krogu s 5:2 premagali kranjski NTK B2 center. Ravenčani so v drugem krogu Savinji oddali le en dvoboj, največ težav pa so imeli z domačim Arrigonijem, ki je po zaslugi Matije Novela, najboljšega slovenskega mladinca na kakovostni lestvici, prišla do treh zmag. Dobre igre Novela pa niso bile dovolj, da bi se Izolčani uvrstili v finalno skupino, saj so v prvem krogu po hudem boju morali priznati premoč Savinje, ki je dobila odločilni deveti dvoboj. Novel je s tremi posamičnimi zmagami sodeloval tudi pri edini zmagi Arrigonija v predtekmovalni skupini, ko je s 5:2 premagal NTK B2. Savinja je v tretjem krogu premagala Kranjčane.

V drugi predtekmovalni skupini so najboljšo igro prikazali Novomeščani, ki so na krilih Mitje Omerzela s 5:2 premagali Logatec. Z zmago proti Kemi s 5:3, spet je bil najboljši posameznik Omerzel, si je ŠD SU že zagotovil boj za kolajne, ki ga je v tretjem krogu potrdil še proti Mengšu I, ki ga je premagal s 5:2. V finalno skupino se je navkljub temu porazu uvrstil tudi Mengeš I, ki je bil v prvem krogu s 5:1 boljši od Keme, v drugem pa je Logatec premagal s 5:2. Z eno zmago, in sicer s 5:3, se je v boj za končno peto mesto podala Kema, medtem ko so Logatčani ostali brez osvojene točke.

V finalni skupini so tako Novomeščani kot Ravenčani slavili s 5:2, ŠD SU je bil boljši od Savinje, Fužinar Inter Diskont pa od Mengša I, tako da je o naslovu državnih prvakov odločal njihov medsebojni dvoboj. V njem sta Mitjo Omerzela, ki do tega obračuna ni izgubil niti enega dvoboja, premagala tako Žiga Kristijan Žigon, ki je bil boljši tudi od Maja Murna in Domna Zupančiča, kot Aljaž Godec, ki je h končnemu ravenskemu uspehu prispeval še zmago proti Maju Murnu. Za novomeško ekipo je bil dvakrat uspešen Domen Zupančič. Končno tretje mesto je osvojila Savinja, ki je bila s 5:3 boljša od Mengšanov. Tri zmage je prispeval Oskar Rosc, dve pa Brin Vovk Petrovski.

Končno peto mesto je pripadlo Kemi, ki je v boju od petega do osmega mesta v nedeljo premagala tako NTK B2 (5:2) kot Arrigoni (5:3), šesti je bil Logatec, ki tako kot Pucončani v nedeljo niso izgubili niti enkrat, saj so s 5:4 premagali Arrigoni, s 5:3 pa še kranjsko ekipo. Sedmo mesto je osvojil Arrigoni, ki je imel v svojih vrstah Novela, edinega igralca, ki na turnirju ni izgubil niti enega dvoboja, osmi pa je bil NTK B2.

Končni vrstni red: 1. Fužinar Inter Diskont (Žiga Kristijan Žigon, Aljaž Godec, Leon Veronik, Jan Hovnik Šipek), 2. ŠD SU (Mitja Omerzel, Domen Zupančič, Andraž Zupančič in Maj Murn), 3. Savinja (Oskar Rosc, Dejan Jovanović, Matic Čopar, Domen Hohnjec), Mengeš I (Rok Grad, Aljaž Goltnik, Mitja Zavec, David Grad, Luka Jokić), 5. Kema (Jure Smodiš, Nino Šegula, Jan Lipič), 6. Logatec (Luka Podobnik, Miha Podobnik, Bine Rakušček, Tine Smole Justin), 7. Arrigoni (Matija Novel, Uroš Žavbi, Tomi Pugliese Štuva, Alain Zboržil), 8. NTK B2 (Jan Krč, Nej Košmrlj, David Kne).

Tudi Izolčanke do naslova brez poraza

V kvalifikacijah so ob Kemi prvo mesto osvojile še Izolčanke, ki so svojo neporaženost ohranili tudi na zaključnem turnirju, medtem ko so bile Pucončanke na koncu šele pete. Izolčanke so z devetimi posamičnimi zmagami Lee Paulin, štirimi Mance Paljak in dvema Minee Ljuce s 5:2 premagale tako Letriko kot Savinjo in Mengeš. V zaključne boje so se z zmago s 5:2 proti Letriki in 5:4 proti Savinji, uvrstile tudi Mengšanke. Tretja je bila v tej skupini Savinja, ki je bila s 5:4 boljša od Letrike.  

Še bolj napeto in izenačeno je bilo tudi v drugi predtekmovalni skupini. V njej je brez zmage ostala Krka, s po dvema zmagama in porazom pa so tekmovanje končale Ravenčanke, Kodeljevčanke in Pucončanke. Na koncu so »kratko« potegnile Pucončanke, ki so imele najslabšo razliko v nizih. Kema je sicer v prvem krogu s 5:3 premagala Krko, v drugem je bil s 5:2 boljši od njih Fužinar Inter Diskont, v tretjem pa je na krilih Ane Kovačec s 5:4 premagala Kajuh Slovan. Izkazalo se je, da je bilo to dovolj le za tretje mesto v skupino, prve pa so bile Ravenčanke, ki so v drugem krogu s 3:5 ugnale Kajuh Slovan, ki je finalno skupino tako začel z dvema točkama.

Vlogo favoritinj so Izolčanke potrdile tudi v finalni skupini, v kateri so s 5:3 premagale Kajuh Slovan, spet je trikrat zmagala Lea Paulin, dvakrat pa Manca Paljk, v svoji zadnji nedeljski tekmi pa s 5:1 še Fužinar Inter Diskont. Spet je trikrat zmagala Paulinova in samo potrdila, da je trenutno najboljša mladinka v Sloveniji. Drugega mesta so se veselile Mengšanke, ki so v nedeljo s 5:3 najprej premagale Ravenčanke, nato pa v maratonskem dvoboju s 5:4 še Kajuh Slovan. S tremi zmagami je bila junakinja tega dvoboja Tara Kobetič.

Z dvema nedeljskima zmagama so se končnega petega mesta veselile Pucončanke, ki so v odločilni tekmi s 5:4 premagale Savinjčanke, le-te so se morale zadovoljiti s šestim mestom. Sedma pa je bila z zmago s 5:3 Letrika, trikrat je slavila Sara Tokič, medtem ko so Novomeščanke zaključni turnir v Izoli končale na osmem mestu.

Končni vrstni red: 1. Arrigoni (Lea Paulin, Manca Paljk, Minea Pjuca), 2. Mengeš (Živa Markič, Gaja Kobetič, Tara Kobetič, Brina Markič), 3. Kajuh Slovan (Enya Moltara, Tjaša Novak, Pika Bavdek), 4. Fužinar Inter Diskont (Nika Pandev, Nuša Kadiš, Polona Horvat, Urša Večko), 5. Kema (Blažka Harkai, Ana Kovačec, Živa Dogar), 6. Savinja (Lara Belaj, Nika Belaj, Pija Funtek), 7. Letrika (Sara Tokič, Lara Kompara, Valentina Mišigoj), Krka (Kim Kastelic, Zara Judež, Ana Blatnik, Tina Cafuta).

Izidi ekipnega DP za mladince

Izidi ekipnega DP za mladinke