V organizaciji NTK Arrigoni je v soboto in nedeljo v dvorani OŠ Livada v Izoli potekalo letošnje državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in v dvojicah. Največ razloga za zadovoljstvo sta imela Tjaša Novak (Kajuh Slovan) in Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont), ki sta pršila do svojega prvega naslova državnega prvaka v mladinski kategoriji. Do svojega prvega naslova sta med dvojicami prišli tudi Sara Tokič (Letrika) in Blažka Harkai (Kema), medtem ko je Žigon s klubskim soigralcem Leonom Veronikom slavil tudi med dvojicami. Svojo odlično formo je Žigon potrdil tudi med mešanimi dvojicami, kjer je bil najboljši s Taro Kobetič (Mengeš).

Ker lanskoletna državna prvaka v mladinski konkurenci nista branila naslova, Katarina Stražar v letošnji sezoni nima več pravice nastopa, Matija Novel pa je poškodovan, je bilo jasno, da bomo dobili nove državne prvake. Stražarjeva je lani, prav tako v Izoli, slavila tako med posameznicami, kot v dvojicah, Novel pa je posameznemu naslovu dodal še enega v dvojicah. Kar je lani uspelo članici Mengša, je letos ponovil Žiga Kristijan Žigon, ki je bil po odpovedi Novela tudi prvi nosilec v posamezni konkurenci. Razpoloženi Ravenčan je že v predtekmovanju napovedal boj za naslov državnega prvaka, v prvem krogu je bil prost, na poti do finala pa je v drugem krogu premagal Davida Kneja (B2), v četrtfinalu Nina Šegulo (Kema), ki mu je tudi edini odvzel niz in v polfinalu Aljaža Goltnika (Mengeš). V klubskem finalnem obračunu je bil Žigon boljši še od Aljaža Godca, ki ga je premagal s 4:0 (7, 6, 0,8). Nekoliko težjo pot do finala je imel Godec, ki je bil v prvem krogu prav tako prost, nato je bil brez izgubljenega niza boljši od Petra Zlodeja (Vesna) in Brina Vovka Petrovskega, v četrtfinalu pa je s 4:1 premagal še Mitjo Zavca (Mengeš). Tudi najboljši slovenski kadet, Miha Podobnik (Logatec), mu je v polfinalu odvzel niz, v finalu pa je, kot rečeno, moral priznati premoč Žigona. Tretje mesto sta si delila Aljaž Goltnik in Miha Podobnik.

Za veliko presenečenje je med mladinkami poskrbela kadetinja Sara Tokič, ki je v četrtfinalu po hudem boju ugnala prvo nosilko Leo Paulin (Arrigoni). Nečakinja Bojana Tokiča je Paulinovo, ki je slavila na članskih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Varšavi, a je bilo že pred časom preloženo, premagala s 4:3. Tokičeva je v polfinalu premagala še Taro Kobetič (Mengeš). Nekaj lažjo pot do finala je imela Tjaša Novak, sicer druga nosilka državnega prvenstva v Izoli, ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je brez boja premagala poškodovano Anamarijo Horvat (Sobota). Članica Kajuh Slovana je bila v četrtfinalu v klubskem obračunu s 4:1 boljša od Enye Moltare, v skorajda izgubljenem položaju pa je bila v polfinalu proti Ani Kovačec (Kema). Pucončanka je vodila že s 3:1 v nizih, vendar se Novakova ni predala in se je z zmago z 11:6 v sedmem nizu uvrstila v finale. Tudi finalni obračun se je razpletel šele v sedmem nizu, s tem, da je Novakova vodila že s 3:1, Tokičeva se je z dvema osvojenima nizoma vrnila v igro, v sedmem pa je le slavila štiri leta starejša varovanka trenerke Špele Polončič. Končni izid je bil 4:3 (5, 5, -10, 8, -7, -4, 3) za Novakovo. Tretje mesto sta osvojili Tara Kobetič in Tjaša Novak.

Žigon in Veronik sta bila med dvojicami svoj edini niz izgubila v četrtfinalu proti dvojici Oscar Rosc (Savinja) in Filip Kolle (Vesna). Ravenska dvojica je nato v polfinalu brez izgubljenega niza premagala Miho Podobnika in Luko Stražišarja (Rakek), ki sta se morala zadovoljiti s tretjim mestom, tako kot tudi Aljaž Godec in Domen Zupančič (ŠD SU), ki sta v polfinalu morala priznati premoč Juretu Smodišu in Janu Lipiču (oba Kema). V finalu Žigon in Veronik samo potrdila, da sta v Izoli najboljša dvojica, saj sta slavila s 3:0 (4, 6, 4).

Kar Tokičevi ni uspelo v posamezni konkurenci, je uspelo med dvojicami z Blažko Harkai. Kadetski reprezentantki sta največ težav imeli v četrtfinalu, ko sta s 3:2 ugnali Kim Kastelic (Krka) in Evo Cerkvenič (Letrika). V polfinalu sta Tokičeva in Harkaijeva bili s 3:1 boljši še od Tare Kobetič (Mengeš) in Ane Kovačec (Kema), v finalu pa sta s 3:1 (-7, 9, 4, 11) ugnali še Nušo Kadiš in Polono Horvat (obe Inter Diskont). Ravenčanki sta v polfinalu po hudem boju ugnali sestri Niko in Laro Belaj (Savinja) s 3:2. Savinjčanki sta se tako kot Tara Kobetič in Ana Kovačec morali zadovoljiti s tretjim mestom.  

Do svoje tretje zlate kolajne je med mešanimi dvojicami prišel Žigon, ki je s Taro Kobetič v finalu s 3:2 (-8, 1, 9, -6, 9) premagal Mihaela Kocjančiča in Tjašo Novak (oba Kajuh Slovan). V polfinalu sta bila Žigon in Kobetičeva boljša od Domna Zupančiča (ŠD SU) in Polone Horvat (Inter Diskont), medtem ko sta Kocjančič in Novakova v polfinalu ugnala Nina Šegulo in Ano Kovačec (oba Kema).

Izidi DP za mladinke – posamezno

Izidi DP za mladince – posamezno

Izidi DP za mladinke – dvojice

Izidi DP za mladince – dvojice

Izidi DP za mladinke in mladince – mešane dvojice