V četrtfinalu ekipnega tekmovanja na poletnih olimpijskih igrah v Buenos Aieresu sta bila Srbkinja Sabina Šurjan, sicer četrta mladinka sveta in Šved Truls Moregard premočna za slovensko-moldavsko navezo Aleksandra Vovk in Vladislav Ursu. Sabina Šurjan in Truls Moregard sta slavila z 2:0, navkljub porazu pa sta Alekandra Vovk in Vladislav Ursu že z uvrstitvijo med osem najboljših ekipi naredila enega večjih presenečenj na namiznoteniškem turnirju.

Šurjanova, ki je v posamični konkurenci nekoliko nepričakovano s tekmovanjem končala v osmini finala, kjer jo je zaustavila Brazilka Bruna Takahashi, je dvoboj z Aleksandro Vovk začela bolj odločno. Na drugi strani se je slovenska reprezentantka razigrala šele v tretjem nizu, v katerem je povedla s 7:3 in potem prednost ohranila do konca niza. Tudi četrti niz se je za 18-letno igralko iz Mojstrane začel obetavno, z vodstvom 2:0, toda Šurjanova je še enkrat več potrdila svojo kakovost, povedla s 7:4, prednost treh točk pa je ohranila do konca, čeprav je Vovkova na sedmi točki izid izenačila. Končni izid je bil 3:1 (4, 5, -9, 8) za igralko iz Srbije.

Po prvih dveh nizih dvoboja med Ursujem in 16-letnim Moregardom, ki velja za enega največjih talentov svetovnega namiznega tenisa, je še vse kazalo, da bo o polfinalu odločala igra v mešanih dvojicah, saj je Moldavec povedel z 2:0 v nizih. V nadaljevanju je Šved, ki je v posamični konkurenci prišel do četrtfinala, potrdil svoj talent in slavil s 3:2 (-9, -8, 5, 2, 6). Ker sta si Šurjanova in Moregard s to zmago že zagotovila uvrstitev v polfinale, ni bilo igre mešanih dvojic. To je tudi pomenilo, da Aleksandra Vovk in Vladislav Ursu med mešanimi dvojicami v Buenos Aieresu nista izgubila niti dvoboja.

»Z Vladislavom sva mislila, da bova izpadla že v kvalifikacijskih skupinah, zato sva toliko bolj vesela tega uspeha. Moja tekma proti Brazilki v osmini finala je bila neverjetna, sama si nisem mislila, da sem sposobna premagati takšno igralko kot je ona. Mešane dvojice sva igrala že na evropskem prvenstvu, kjer je bila prisotna velika trema, tukaj sva igrala veliko bolj sproščeno in se je to pokazalo tudi pri rezultatu. Upam, da bova igrala tudi decembra na svetovnem prvenstvu v Avstraliji. Ideja, da se podam v resni namizni tenis, je seveda že od samega začetka, s takšnimi rezultati pa sem dobila še večji zagon in dokaz, da sem sposobna veliko več, kot si morda mislim sama,« je po odmevnih igrah na poletnih olimpijskih igrah dejala Aleksandra Vovk.