Na evropskem prvenstvu v romunskem Cluj-Napoci so slovenske mladinke četrti tekmovalni dan zabeležile dve zmagi in bodo v četrtek s Španijo igrale za končno deveto mesto. Slovenski mladinci so imeli polovični uspeh in bodo v četrtek igrali s Hrvaško v boju od 21. do 24. mesta. Po zmagi nad Izraelom čaka slovenske kadete obračun s Srbijo za mesta od 17. do 20., medtem ko bodo kadetinje po zmagi in porazu igrale z Latvijo za končno 31. mesto.

Izbranke Špele Polončič so po izenačenem dvoboju v peti partiji le strle odpor hrvaških vrstnic pri katerih je bila zanje nepremagljiva Andrea Pavlović, ki je dobila oba posamična dvoboja. Toda zato sta Katarina Stražar in Aleksandra Vovk premagali Marto Vukelić, uspešna pa je bila tudi Lara Opeka, kar je bilo dovolj za minimalno zmago s 3:2. Še drugič na letošnjem evropskem prvenstvu pa so slovenske mladinke ugnale Belorusinje, tokrat s 3:1, spet pa se je z dvema zmagama izkazala Aleksandra Vovk, eno je prispevala Lea Paulin. V četrtek bodo s Španijo igrale za končno deveto mesto.

Slovenski mladinci so v skupini K premagali Luksemburg s 3:2. Dve zmagi je prispeval Rok Trtnik, eno Matija Novel, medtem ko je Luka Breznik izgubil. V drugem dvoboju skupine K pa je Slovenija izgubila s Portugalsko z 0:3, igrali so Matija Novel, Rok Trtnik in Taj Lavrič. V četrtek bo slovenska mladinska izbrana vrsta igrala s Hrvaško od 21. do 24. mesta.

V skupini L so slovenski kadeti premagali Izrael s 3:0. Aljaž Godec in Mitja Omerzel sta do zmage prišla v petem nizu, v dvojicah pa sta svoja nasprotnika premagala s 3:1. Po zmagi v svoji skupini bo Slovenija v četrtek igrala s Srbijo od 17. do 20. mesta.

Slovenske kadetinje se bodo v četrtek z Latvijo pomerile za končno 31. mesto. Po zmagi nad Izraelom v skupini Q s 3:1 (dvakrat je zmagala Nuša Kadiš, enkrat Sara Tokič, medtem ko je dvojica Sara Tokič in Blažka Harkai izgubila), so nato izgubile z Irsko z 0:3.