Miha Štamcar, 19.07.2018 ob 22:06

Zadnji dan ekipnih bojev na evropskem prvenstvu v Cluj-Napoci so bili na sporedu dvoboji za končne uvrstitve. Spet so se najbolj izkazale slovenske mladinke, ki so v boju za deveto mesto premagale Španke s 3:2. Na 18. mesto so tekmovanje v Romuniji končali slovenski kadeti, mladinci so bili 22., kadetinje pa 32. V petek se začenja tekmovanje v posamični konkurenci in v igri dvojic.

Aleksandra Vovk, Lara Opeka in Lea Paulin so v izenačenem dvoboju ugnale španske vrstnice, ki so po zaslugi Albe Fernandez povedle z 1:0, nato pa še izenačile na 2:2. Vmes sta bili za slovensko izbrano vrsto uspešni Opeka in Vovkova, v odločilnem petem dvoboju pa je Paulinova zaostajala že z 0:2 v nizih, vendar se ni predala, dobila dramatični četrti niz s 14:12 in v petem le strla odpor borbene Andree Perez. Tako so evropsko prvenstvo končale na devetem mestu.

Dobro so obračuna v boju za 21. mesto začeli tudi slovenski mladinci, ko so s 3:1 premagali Hrvaško. Dvakrat je bil uspešen Matija Novel, enkrat Taj Lavrič, medtem ko je Rok Trtnik moral priznati premoč svojega nasprotnika. Slovenska trojka je bila nato manj uspešna v boju za končno 21. mesto, saj jo je s 3:0 ugnala Norveška.

Tudi slovenski kadeti so na prvem današnjem dvoboju zmagali, in sicer sta Aljaž Godec in Mitja Omerzel s 3:0 premagala Srbijo, zato pa sta z 0:3 izgubila s Turčijo v boju za končno 17. mesto. Oba sta v posamičnem dvoboju praznih rok ostala po petem nizu, izgubila pa sta tudi igro dvojic.

S porazom so se od ekipnega dela tekmovanja poslovile tudi slovenske kadetinje, ki so v tekmi za 31. mesto izgubile proti Latviji. Do zmage je prišla le Blažka Harkai, med posameznicami je igrala še Nuša Kadiš, izgubila pa je tudi dvojica Sara Tokič in Nuša Kadiš.

V petek se bo evropsko prvenstvo nadaljevalo v posamični konkurenci in v igri dvojic. Med 32 nosilkami je le Aleksandra Vovk, vsi drugi bodo morali igrali v kvalifikacijah, med nosilkami pa je tudi dvojica Aleksandra Vovk in Katarina Stražar.