Številna slovenska izbrana vrsta je danes končala z nastopi na odprtem prvenstvu Hrvaške serije ITTF v mlajših kategorijah. Med posamezniki se je do tretjega kroga glavnega turnirja prebil le Matija Novel, ki je z Rokom Trtnikom v igri dvojic prišel do drugega kroga.

V mladinski kategoriji sta na glavnem turnirju igrala Matija Novel in Aljaž Godec. Oba sta bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je moral Godec po hudem boju priznati premoč Rusa Sergeja Rižova s 3:4. Za Novela je bilo tekmovanja konec v tretjem krogu, kjer ga je s 4:0 premagal Yew En Koen iz Singapura. Taj Lavrič, Mitja Omerzel in Rok Trtnik so bili prekratki v predtekmovalnih skupinah. V igri dvojic sta Novel in Trtnik prišla do drugega kroga, s 3:2 sta ju premagala Josh Shao Han Chua in Yew En Koen Pang iz Singapura, medtem ko sta Omerzel in Godec izpadla v prvem krogu.

Aleksandra Vovk, ki jo, tako kot Katarino Stražar, prihodnji teden čaka nastop na članskem posamičnem evropskem prvenstvu, je bila kot edina Slovenka uvrščena na glavni turnir. Ob njej se je nanj uspelo uvrstiti le še Lari Opeki, ki pa je morala priznati premoč Sih-Han Fangovi iz Tajvana z 0:4. V prvem krogu je nato izpadla tudi Vovkova, ki jo je s 4:0 premagala Nemka Laura Tiefenbrunner. Za Stražarjevo, Taro Kobetič, Tjašo Novak, Leo Paulin, Ano Kovačec in Nušo Vogrinčič so s tekmovanjem končale v predtekmovalnih skupinah. V igri dvojic sta v drugem krogu izpadli Vovkova in Stražarjeva, boljši od njiju sta bili Ukrajinki Anastasija Dimitrenko in Veronika Hud, dvojico Opeka in Paulin pa je izločila madžarsko-hrvaška kombinacija Fanni Harastzovich in Andrea Pavlović. V prvem krogu sta s tekmovanjem končali dvojici Kobetič/Novak in Kovačec/Vogrinčič.

Aljaž Goltnik in Mihael Kocjančič se med kadeti nista uvrstila v glavni žreb, zato pa sta v igri dvojic prišla do drugega kroga, kjer sta ju zaustavila Madžara Bence Balogh in Daniel Hogye. Tudi kadetinje, Sara Tokič, Nuša Kadiš, Blažka Harkai in Gaja Kobetič so ostale brez glavnega turnirja, v igri dvojic pa sta dvojici Harkai/Tokič in Kadiš/Kobetič izpadli v prvem krogu.

V ekipnem tekmovanju nobena od slovenskih ekip ni igrala v četrtfinalu.