Miha Štamcar, 01.06.2018 ob 22:03

Najbolje uvrščena Slovenka na svetovni jakostni lestvici igralk do 18 let Aleksandra Vovk je uspešno začela kvalifikacijski turnir za uvrstitev na olimpijske igre mladih, ki bo oktobra v Buenos Airesu. V Markhamu v Kanadi je v prvem krogu s 4:2 (9, -8, 5, 4, -11, 9) ugnala Kolumbijko Juliano Rodriguez. Za 18-letno Gorenjko je bil manj uspešen drugi krog, v katerem je morala priznati premoč Finke Annike Lundstrom z 2:4 (8, -12, -6, -11, 7, -5). V soboto bo imela Vovkova še eno priložnost v repasažu.

Vovkova, ki je presenetila s svojimi predstavami na ekipnem članskem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem, je imela že v prvem krogu težko nalogo, da je premagala Rodigruezovo, ki je ni na članski svetovni jakostni lestvici, prav tako pa tudi ne v konkurenci do 18 let.

Odlično je Vovkova, ki je na svetovni lestvici do 18 let na 52. mestu, na članski lestvici pa na 330., začela tudi dvoboj z Lundstromovo, saj je dobila uvodni niz. Žal nadaljevanje zanjo ni bilo več tako uspešno, kajti Finka, ki je med članicami na 332. mestu, med mladinkami pa osem mest višje kot slovenska namiznoteniška igralka, je povedla s 3:1 v nizih. V petem se je Vovkova, ki ima, podobno kot oktobra in novembra lani, spet težave za zapestjem, še vrnila v igro, a je v šestem le morala priznati premoč Lundstromove,

V soboto bo žreb repasaža, kjer bo slovenska reprezentantka imela še eno priložnost, da se uvrsti na olimpijske igre mladih, ki bodo oktobra v Buenos Airesu.