Na drugem 8 za mladinke in mladince v letošnji sezoni sta bila v Velenju najboljša Tjaša Novak (Kajuh Slovan), ki je presenetila prvo nosilko Katarino Stražar (Mengeš), tretja pa je bila Nuša Vogrinčič (Kema). Med mladinci je slavil Rok Trtnik (Mengeš), drugi je bil Matija Novel (Arrigoni), tretji pa Luka Breznik (Inter Diskont).

V nekoliko okrnjeni zasedbi, manjkale so Aleksandra Vovk, Lea Paulin in Lara Opeka, ki so nastopile na mladinskem odprtem prvenstvu Slovaške, je bila v prvi kakovostni skupini prva favoritinja Katarina Stražar, ki je slavila tudi že na prvem TOP 8 v Križah v začetku decembra. Do zadnjega kroga je slovenski reprezentantki na članskem ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem šlo vse kot po maslu, saj je izgubila le en niz, toda v odlični dnevni formi je bila tudi Tjaša Novak, ki je do njunega obračuna v zadnjem krogu izgubila le dva niza. V izenačenem dvoboju se je zmage, in s tem prvega mesta, veselila 15-letna Novakova, medtem ko se je morala Stražarjeva zadovoljiti z drugim mestom.

Izredno izenačen je bil tudi dvoboj za tretje mesto, ki ga je ob enakem izkupičku zmag in porazov (4:3) dobila Nuša Vogrinčič, medtem ko se je morala Tara Kobetič (Mengeš) zadovoljiti s četrtim mestom. S tremi zmagami in štirimi porazi je bila peta Katja Kranjc (Ptuj), z dvema zmagama in petimi porazi je bila šesta Živa Staniša (Muta), sedma je bila Nuša Kadiš (Inter Diskont), ki je prav tako prišla do dveh zmag, brez nje pa je na osmem mestu ostala Nuša Bolte (Jesenice).

Pri mladincih je bil prvi nosilec prve kakovostne skupine Rok Trtnik, ki je bil decembra v Križaj tretji, prvega mesta pa se je takrat veseli Matija Novel, med njima pa se je »vrnil« Luka Breznik. Vsi trije so bili med najboljšimi tremi tudi v Velenju, le s to razliko, da je s šestimi zmagami in porazom (proti Taju Lavriču) prvo mesto osvojil Trtnik, drugi je bil petimi zmagami Novel, tretji pa s štirimi Breznik. S štirimi zmagami je turnir na četrtem mestu končal tudi Matija Novel (ŠD SU). Lavrič, ki je edini na turnirju premagal Trtnika, je bil s tremi zmagami peti, na šestem mestu je bil z dvema zmagama Aljaž Godec (Inter Diskont), po dvakrat sta zmagala tudi Aljaž Frelih (Mengeš) na sedem mestu in Lovro Jemec (Logatec) na osmem.

V drugi kakovostni skupini je brez poraza prvo mesto osvojila Ana Kovačec (Kema), s šestimi zmagami je bila Tina Mozetič (Letrika), tretja pa s štirimi Lea Kadiš (Muta). Gaja Kobetič (Mengeš) je s šestimi zmagami slavila v tretji kakovostni skupini, druga je bila s petimi Tijana Gačič (Kajuh Slovan) in tretja prav tako s petimi zmagami Anina Selak (Vesna).

Tim Pavli (Mengeš) in Jožko Omerzel (ŠD SU) sta bila s šestimi zmagami prvi in drugi v drugi kakovostni skupini, medtem ko je Patrik Videc (Tempo) s štirimi zmagami turnir končal na tretjem mestu. Tudi v tretji kakovostni skupini sta prvo in drugouvrščeni igralec imela po šest zmag in en poraz. Prvi je bil na koncu Oskar Rosc (Savinja), drugi pa Domen Zupančič (ŠD SU), tretjega mesta pa se je s petimi zmagami veselili Luka Stražišar (Rakek).

Izidi TOP 8 za mladinke

Izidi TOP 8 za mladince