V soboto so bili na sporedu kvalifikacijski turnirji za mladinsko državno prvenstvo. Na zaključnem turnirju v Izoli, ki bo 18. januarja, bodo lanskoletni naslov z Raven na Koroškem branili mladinci Fužinar Inter Diskonta in mladinke Mengša. V Izoli se bodo za naslov državnega prvaka med mladinci ob Ravenčanih borili še Kema, Mengeš I, B2 Center, ŠD SU, Savinja, Arrigoni in Logatec, pri mladinkah pa ob Mengšankah še Kema, Fužinar Inter Diskont, Savinja, Arrigoni, Kajuh Slovan, Letrika in Krka.

Ravenčani so na domačem kvalifikacijskem turnirju v postavi Leon Veronik, Aljaž Godec, Žiga Kristijan Žigon in Jan Hovnik Šipek osvojili prvo mesto pred Kemo, z Juretom Smodišem, Janom Lipičem in Ninom Šegulo, tretja je bila Sobota, četrti pa Tempo iz Velenja. Prvega mesta se je v dvorani na Galjevici veselil Mengeš, ki je igral v postavi Aljaž Goltnik, Mitja Zavec, Rok Grad in David Grad, drugi pa je bil BV Center, za katerega so igrali Jani Krč, David Kne, Nej Košmrlj in David Ipavec Lakner. Brez zaključnega turnirja sta ostala domači Kajuh Slovan in Maribor. Na tretjem kvalifikacijskem turnirju je bil prvi ŠD SU (Mitja Omerzel, Domen Zupančič, Andraž Zupančič in Maj Murn), dobre volje pa je Zalog zapustila tudi Savinja (Oskar Rosc, Dejan Jovanović, Domen Hohnjec in Matic Čopar). Vesna je bila tretja, Mengeš II četrti in Krka peta. Kvalifikacijski turnir v Vrbojbi je pripadel Arrigoniju (Matija Novel, Uroš Žavbi, Tomi Pugliese Štuva in Jurij Novel), drugi je bil Logatec (Miha Podobnik, Tine Smole Justin in Bine Rakušček), ki je v odločilni tekmi s 5:4 premagal domačo Letriko, četrti Rakek in peta Gorica.

Ker je bilo pri mladinkah prijavljenih samo enajst ekip, sta bila le dva kvalifikacijska turnirja. Na Ravnah na Koroškem je bila prva Kema, ki je v odločilni tekmi za prvo mesto premagala lanskoletne državne prvakinje iz Mengša s 5:2. Za Pucončanke so igrale Blažka Harkai, Ana Kovačec in Živa Dogar, za Mengšanke pa Živa Markič, Gaja Kobetič, Tara Kobetič, Brina Markič in Eva Šobar. Na zaključnem turnirju bosta igrali še ekipi Fužinar Inter Diskonta (Nika Pandev, Nuša Kadiš, Polona Horvat, Rosana Pajer, Urša Večko) in Savinje (Pija Funtek, Nika Belaj, Lara Belaj), peta je bila Sobota in šesti Maribor. Na drugem kvalifikacijskem turnirju na Galjevici, tudi tega je organiziral Kajuh Slovan, je bil prvi Arrigoni (Manca Paljk, Minea Ljuca in Lea Paulin), druge so bile domačinke turnirja (Enya Moltara, Tjaša Novak in Pika Bavdek), Letrika (Sara Tokič, Eva Cerkvenič, Klara Šušmelj in Valentina Mišigoj) je bila tretja, Krka (Tina Cafuta, Kim Kastelic, Tija Kastelic in Ana Blatnik) pa četrta, medtem ko je bila Vesna na nehvaležnem petem mestu.