Na drugem turnirju TOP 8 v letošnji sezoni za kadete in kadetinje, ki ga je ob svoji prvi obletnici delovanja odlično organiziralo športno društvo SU v športnem centru Livada v Novem mestu, sta prvo mesto osvojila člana ravenskega Inter Diskonta. Pri kadetih se je prvega mesta veselil Aljaž Godec, drugi je bil Mitja Omerzel (ŠD SU), tretji pa Peter Vitamvas (Kajuh Slovan), medtem ko je bila pri kadetinjah najboljša Nuša Kadiš, sledili pa sta jih Sara Tokič (Letrika) in Blažka Harkai (Kema).

Aljaž Godec, ki je bil na prvem TOP 8 turnirju sredi decembra v Muti drugi, je svojo trenutno odlično formo potrdil tudi na turnirju v Novem mestu. Član ravenskega Inter Diskonta, ki je pred tremi tedni v Rakeku prišel do naslova državnega prvaka, je premagal vse svoje nasprotnike, v odločilnem sedmem krogu tudi domačina Mitjo Omerzela, ki je bil v Muti najboljši in se zasluženo veselil prvega mesta. V odločilni tekmi je Mitja Omerzel, ki do tega dvoboja ni izgubil niti niza, že vodil z 2:0 v nizih, toda Godec se ni predal, kar mu je prineslo končno zmago. S tretjim mestom se je izkazal Peter Vitamvas, ki ni sodil v najožji krog favoritov, vendar so mu štiri zmage in trije porazi zadostovali za stopničke. S štirimi zmagami je turnir na četrtem mestu končal tudi Mihael Kocjančič (Arrigoni), z dvema zmagama je bil peti Aljaž Goltnik (Mengeš), dve zmagi pa sta na šestem in sedmem mestu imela še Miha Podobnik (Logatec) oziroma Dejan Jokič (Mengeš). Do ene zmage in osmega mesta pa je v prvi kakovostni skupini prišel Luka Stražišar (Rakek).

Na državnem prvenstvu v Rakeku se je Nuša Kadiš, ki je bila najboljša na prvem TOP 8 v Rakeku, morala zadovoljiti z bronasto kolajno, v Novem mestu pa je navkljub porazu v dvoboju z Gajo Kobetič, spet osvojila prvo mesto. Na vse drugih dvobojih je Kadiševa prišla do zmage, tudi proti Sari Tokič, aktualni kadetski državni prvakinji, ki je turnir končala s petimi zmagami na drugem mestu. Po pet zmag sta na tretjem in četrtem mestu zbrali tudi Blažka Harkai in Polona Horvat (Inter Diskont). Gaja Kobetič je bila s štirimi zmagami peta, Tina Cafuta z dvema šesta, Anamarija Horvat (Sobota) z eno sedma, Tijana Gačič pa je bila brez zmage osma.

V drugi kakovostni skupini je pri kadetih brez poraza slavil Leon Veronik (Inter Diskont), drugi je bil s šestimi zmagami Jan Lipič (Kema), tretji pa s petimi zmagami Nino Šegula (Kema). Med kadetinjami je bila v drugi kakovostni skupini najboljša Eva Cerkvenčič (Letrika), ki je dobila vseh sedem dvobojev, druga je bila s šestimi zmagami Lara Belaj (Kema) in tretja s petimi zmagami Mia Stajnko (Vesna).

Sedem zmag je v tretji kakovostni skupini vpisal tudi Uroš Žavbi (Arrigoni), s petimi je bil drugi Bine Rakušček (Logatec) in tretji s štirimi zmagami Jan Stepančič (Gorje). Med kadetinjami je v tretji kakovostni skupini prvo mesto osvojila Eva Horvat (Sobota), druga je bila z eno zmago manj Enya Moltara (Kajuh Slovan), tretja pa prav tako s petimi zmagami Urška Večko (Interdiskont).

Nagrade najboljšim so podeljevali Boštjan Grobler, podžupan mestne občine Novo mesto ter Biljana Todorović, izvršna podpredsednica NTZS in Gorazd Vecko, podpredsednik NTZS in športni direktor para namiznoteniške reprezentance Velike Britanije.

Izidi TOP 8 za kadete

Izidi TOP 8 za kadetinje