Na prvem letošnjem TOP-u za mladinke in mladince so največ uspeha v Križah imeli Mengšani, saj sta do prvega mesta prišla oba njihova člana. Med mladinkami je brez poraza slavila Katarina Stražar, druga je bila Lara Opeka (Kajuh Slovan), tretja pa Lea Paulin (Arrigoni), med mladinci pa se je prav tako s sedmimi zmagami najbolj izkazal Rok Trtnik, drugi je bil Matija Novel (Arrigoni) in tretji Luka Breznik (Inter Diskont).

Katarina Stražar, ki je bila najboljša že na prvih dveh letošnjih odprtih turnirjih Slovenije, je odlično pripravljenost potrdila tudi na prvem letošnjem TOP-u v Križah, saj je premagala vseh sedem nasprotnic. V najtežjem položaju je bila v dvoboju z Leo Paulin, ki je vodila že z 2:0 v nizih, vendar je igralki Mengša uspel popoln preobrat. Do tega dvoboja ji je niz odvzela le še Nuša Kadiš (Inter Diskont), medtem ko je drugouvrščeno Laro Opeko premagala s 3:0. O drugem mestu je odločal dvoboj med Opeko in Paulinovo. Tudi ta dvoboj je bil izjemno napet, več zbranosti pa je pokazala igralka Kajuh Slovana, ki je zmagala s 3:2.

Za prvo trojico so se zvrstile Tjaša Novak (Kajuh Slovan) s štirimi zmagami in tremi porazi, peta je bila Nuša Kadiš (Inter Diskont), ki je dvakrat zmagala in petkrat izgubila, tako kot tudi Nuša Vogrinčič (Kema) na šestem mestu. Sedma je bila z zmago in šestimi porazi Tara Kobetič (Mengeš), osma pa Živa Staniša (Krka), ki je prav tako zabeležila eno zmago.

Čeprav je tudi Rok Trtnik do zmage prišel brez poraza, se je moral zanjo krepko potruditi, saj je kar tri svoje dvoboje dobil s 3:2. Že v prvem krogu ga je namučil Mitja Omerzel (ŠD SU), v drugem Taj Lavrič (Arrigoni) in v petem Luka Beznik. V odločilnem dvoboju za prvo mesto je v zadnjem krogu s 3:0 premagal Matijo Novela, ki je ob tem dvoboju izgubil še z Aljažem Godcem z 2:3 (Inter Diskont). Novel je navkljub temu osvojil drugo mesto, saj je v četrtem krogu s 3:1 premagal Luko Beznika, zmagovalca prvih dveh letošnjih odprtih turnirjev Slovenije, ki se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

S štirimi zmagami in tremi porazi je bil četrti Taj Lavrič, peti je bil Mitja Omerzel, ki je zmagal trikrat, tako kot tudi šestouvrščeni Aljaž Godec. Jan Jevšnik (Tempo) je z eno zmago tekmovanje končal kot sedmi, brez zmage pa je ostal na osmem mestu Filip Kolle (Vesna).

V drugi kakovostni skupini se je prvega mesta veselila Ana Kovačec (Kema), ki je dobila šest dvobojev, v enem pa je morala priznati premoč nasprotnici. Kar tri tekmovalke so turnir končale s petimi zmagami in dvema porazoma, najboljše razmerje v nizih pa je na drugem mestu imela Nika Kobetič (Mengeš), tretja je bila Manca Paljk (Arrigoni) in četrta Sara Tokič (Letrika). Med mladinci je bil v drugi kakovostni skupini prvi Domen Zupančič (ŠD SU), ki je sedemkrat zmagal, s petimi zmagami je bil drugi Patrik Videc (Tempo), tretji pa z enakim izkupičkom Nejc Novak (Logatec).

Ina Unger (Cirkovci) je brez poraza osvojila prvo mesto v tretji kakovostni skupini, druga je bila s petimi zmagami in porazom Gaja Kobetič (Mengeš), tretja pa s štirimi zmagami in dvema porazoma Eva Cerkvenič (Letrika). Aljaž Goltnik (Mengeš) je v tretji kakovostni skupini slavil med mladinci, saj je ob šestih zmagah le enkrat izgubil. Tudi drugo in tretje mesto sta osvojila Mengšana, Rok Grad in Dejan Jokić, ki sta vpisala po pet zmag in dva poraza.

Izidi 1. TOP za mladinke

Izidi 1. TOP za mladince