V organizaciji NTK Ljutomer in Športne zveze Ljutomer je v tamkajšnji dvorani ŠIC potekal prvi letošnji TOP-8 turnir Republike Slovenije za kadete in kadetinje. Miha Podobnik (Logatec), ki je dobil ob letošnja odprta turnirja, je najboljšo formo pokazal tudi v Ljutomeru, kjer je bil drugi Blaž Lapajne (Muta), tretji pa Brin Vovk Petrovski (Savinja). Med mladinkami je bila najboljša Sara Tokič (Letrika), druga je bila Enya Moltara (Kajuh Slovan), zmagovalka obeh odprtih turnirjev, na tretjem mestu pa je tekmovanje končala Polona Horvat (Inter Diskont).

S sedmimi zmagami se je prvega letošnjega TOP-8 turnirja prvega mesta veselil v tem trenutku najboljši slovenski kadet Miha Podobnik, ki je imel najtežje delo proti tretjeuvrščenemu Brinu Podobniku Vovku. Njegov odpor je strl šele v petem nizu, po niz pa sta mu odvzela le še drugouvrščeni Blaž Lapajne in David Grad (Mengeš). Lapajne je do drugega mesta prišel s petimi zmagami, kolikor jih je imel tudi Vovk Petrovski, vendar je medsebojni dvoboj pripadel igralcu Mute. S štirimi zmagami je bil četrti Domen Hohnjec (Savinja), peti je bil že omenjeni David Grad, ki je prišel do treh zmag, kolikor jih je imel na šestem mestu tudi Matic Čopar (Savinja). Aleks Ušaj (Letrika) je TOP-8 končal z zmago, brez nje pa je bil na osmem mestu Jure Kraker (Muta).

V drugi kakovostni skupini je bil najboljši Andraž Zupančič (ŠD SU), ki je zmagal šestkrat, do petih zmag je na drugem mestu prišel Luka Jokić (Mengeš), na tretjem mestu pa je imel Tomi Pugliese Štuva štiri zmage. Zadovoljen je Ljutomer zapuščal tudi Benjamin Bečirevič (Krka), ki v tretji kakovostni skupini ni izgubil niti dvoboja. Drugi je bil v tej skupini Maj Murn (ŠD SU), ki je zmagal petkrat, do petih zmag pa je prišel tudi tretjeuvrščeni Timotej Jerina (Mengeš).

Kar tri igralke so TOP-8 v prvi kakovostni skupini končale s šestimi zmagami in porazom. Prvo mesto je na koncu pripadlo Sari Tokič, ki je imela med vsemi tremi najboljšo razliko v nizih. Čeprav je po hudem boju z 2:3 izgubila proti Poloni Horvat, je bila za njeno prvo mesto dovolj zmaga s 3:1 proti Enyi Moltari v zadnjem krogu turnirja. Drugo mesto je pripadlo Moltari, ki je bila s 3:1 boljša od Horvatove. S štirimi zmagami je končno četrto mesto osvojila Lara Belaj (Savinja), s tremi je bila peta Tina Cafuta (Krka), na šestem mestu je Kim Kastelic (Krka) zmagala dvakrat, Eva Horvat (Soboa) je zmagala enkrat, kar je bilo dovolj za sedmo mesto, brez zmage pa je ostala Rosana Pajer (Inter Diskont).

V drugi kakovostni skupini sta s šestimi zmagami turnir končali Nika Pandev (Inter Diskont) in Urša Rozman (Ljubljana), prvo mesto pa je pripadlo Pandevi, ki je Rozmanovo premagala s 3:1. Tako njen poraz proti Ani Leskošek (Savinja) ni bil usoden, medtem ko je bila Leskoškova s petimi zmagami tretja. V tretji kakovostni skupini je najboljše igre prikazala Ema Crnkovič (Kema), ki je dobila vse svoje dvoboje, druga je bila s šestimi zmagami Katarina Lešnjak (Vesna) in tretja s petimi Lana Slatinšek (ŠD SU).

Izidi 1. turnirja TOP-8 za kadete in kadetinje