Sara Tokič (Letrika) in Miha Podobnik (Logatec) sta bila najboljša posameznika na kadetskem državnem prvenstvu, ki ga je v športnem centru Luče organiziral domači namiznoteniški klub Savinja. Oba sta prišla do treh naslovov državnih prvakov. Tokičeva je v posamični konkurenci v finalu premagala Enyo Moltaro (Kajuh Slovan), s katero je slavila v dvojicah, medtem ko je Podobnik med posamezniki v finalu ugnal Matica Čoparja (Savinja), z Blažem Lapajnetom (Muta) pa je bil najboljši še med dvojicami. Svojo premoč sta Tokičeva in Podobnik potrdila še z zmago med mešanimi dvojicami.

V konkurenci 41 igralk je Sara Tokič, ki je pred tednom dni na mladinskem državnem prvenstvu v Izoli šele v finalu morala priznati premoč Tjaši Novak, pred tem pa je v četrtfinalu izločila člansko reprezentantko Leo Paulin, samo potrdila, da je v tem trenutku najboljša slovenska kadetinja. Članica Letrike je v predtekmovanju izgubila niz le proti Ani Blatnik (Krka), s prepričljivimi igrami pa je nadaljevala tudi na glavnem turnirju. V prvem krogu je bila prosta, na poti do finala pa je s 3:0 premagala Rosano Pajer (Inter Diskont), s 4:2 Nežo Pogačar Žun in v polfinalu prav tako s 4:2 še Polono Horvat (Inter Diskont). Podobno pot do finala je imela tudi druga nosilka, Enya Moltara, ki v predtekmovanju ni izgubila niza, na glavnem turnirju pa je bila potem, ko je bila v prvem krogu prosta, v drugem boljša od Zoje Žolek (Cirkovce), v četrtfinalu s 4:2 pa še od Lare Belaj (Savinja). V polfinalu je odpor Ane Leskošek (Savinja) strla brez izgubljenega niza. Dvoboj dveh najboljših slovenskih kadetinj na slovenski kakovostni lestvici je pripadel Tokičevi, ki je do naslova državne prvakinje prišla z izidom 4:2 (7, 8, -6, 8, -6, 9).

Kar 94 igralcev je nastopilo med kadeti, kjer je bil prvi favorit Podobnik, tretjeuvrščeni z mladinskega državnega prvenstva pred tednom dni. V predtekmovanju je v treh dvobojih skupaj izgubil le 28 točk, z odlično igro pa je nadaljeval tudi na glavnem turnirju. Na poti do finala je po vrsti premagal Timija Giderja (Sobota), Miho Faturja (Savinja), Aleksa Ušaja (Letrika) in v polfinalu še Brina Vovka Petrovskega (Savinja). Vse brez izgubljenega niza. Drugi finalist, Matic Čopar (Savinja), je v polfinalu, prav tako brez izgubljenega niza, premagal drugega nosilca, Lapajneta. Pred tem je tretji nosilec državnega prvenstva premagal Nela Savška Pintariča (Mengeš), Benjamina Bečireviča (Krka) in v četrtfinalu še Jureta Kakerja (Muta). Finalni obračun je minil v znamenju Podobnika, ki je zmagal s 4:0 (4, 7, 8, 4).

Prvi nosilki med dvojicami, Tokičeva in Moltara, sta še največ težav imeli v četrtfinalu, ko sta s 3:1, kar je bil njun edini izgubljeni niz, strli odpor Žive Dogar (Kema) in Zoje Žolek (Cirkovce). V drugem krogu sta premagali Viktorijo Letnar in Manco Bartolovič (Preserje), v polfinalu pa Nežo Pogačar Žun (Mengeš) in Niko Pandev (Inter Diskont). Brez večjih težav sta do finala prišli tudi drugi nosilki, Polona Horvat (Inter Diskont) in Kim Kastelic (Krka). Na poti do finala sta premagali Nejo in Nežo Gazvodo (ŠD SU), Lano Slatinšek (ŠD SU) in Evo Horvat (Sobota) ter v polfinalu še Laro Belaj in Ano Leskošek (Savinja). V finalu sta s 3:0 (8, 11, 6) zmagali Sara Tokič in Enya Moltara.

Podobnik se je z Lapajnetom izkazal tudi med dvojicami. Dvojec iz Logatca in Mute je po vrsti premagal Lovra Lešnika in Jana Širca (Cirkovce), Benjamina Bečireviča (ŠD SU) in Matica Vertuša (Krka), Miho Faturja in Brinja Kunstlja (Savinja) ter v polfinalu še Domna Hohnjeca (Savinja) in Jureta Kakerja (Muta). Vse s 3:0. Edina, ki sta jima odvzela niz, sta bila šele v finalu Brin Vovk Petrovski in Matic Čopar (Savinja), ki pa sat bila vendarle daleč od uspeha. Podobnik in Lapajne sta zmagala s 3:1 (7,-3, 10, 5).

Svojo premoč na državnem prvenstvu v Lučah sta Podobnik in Tokičeva potrdila tudi med mešanimi dvojicami, kjer sta bila v finalu s 3:1 (-7, 1, 5, 7) boljša od Blaža Lapajneta in Tine Cafute (Krka). V polfinalu sta aktualna državna prvaka premagala Brina Vovka Petrovskega in Laro Belaj (Savinja), pred tem pa še Matica Čoparja in Ano Leskošek (Savinja) ter Maja Murna (ŠD SU) in Ano Gergek (Kema). Lapajne in Cafuta sta do finalnega obračuna prišla po hudem boju v polfinalu s preobratom, premagala Aleksa Ušaja in Kim Kastelic (Krka) s 3:2 (-4, -9, 9, 8, 6).

Izidi DP za kadetinje in kadete

Kadetinje posamično

Kadeti posamično

Kadetinje dvojice

Kadeti dvojice

Mešane dvojice