Na drugem letošnjem odprtem turnirju Slovenije za članice in člane do 21 let sta v organizaciji Športnega društva SU Novo mesto, prvega mesta veselila Lea Paulin (Arrigoni) in Luka Breznik (Inter Diskont). Paulinova, ki je bila najboljša že na prvem turnirju konec oktobra v Puconcih, je v finalu s 4:2 (8, 6, 10, -6, -7, 2) premagala Ano Tofant (Mengeš), tretje mesto sta si delili Tjaša Novak (Kajuh Slovan) in Nuša Kadiš (Inter Diskont). Po Roku Trtniku (Mengeš), ki je bil tokrat skupaj z Jožkom Omerzelom (ŠD SU) na tretjem mestu, pa se je po zmagi s 4:3 (-5, -10. 10, 12, 11, -12, -5) nad Matijo Novelom (Arrigoni), prvega mesta prvič v letošnji sezoni veselil Breznik.

V odsotnosti Katarine Stražar in Aleksandre Vovk je v Novem mestu, je najboljšo formo prikazala Izolčanka Lea Paulin, ki v predtekmovanju ni izgubila niti niza, prepričljiva pa je bila tudi v četrtfinalu glavnega turnirja, ko je premagala Špelo Trelec (Vesna). Več težav ji je v polfinalu povzročila Tjaša Novak, ki je pred tem v klubskem obračunu v četrtfinalu s 4:3 premagala Laro Opeko. Toda po izenačenju Novakove na 2:2 v nizih, Paulinova nato naslednja dva niza ni imela večjih težav s članico Kajuh Slovana. Še bolj prepričljiva je bila pot do finala Ane Tofant, ki je v predtekmovanju prav tako, ni izgubila niza. Vendar je Mengšanka s 4:0 slavila tudi v četrtfinalu proti Poloni Horvat (Inter Diskont) in v polfinalu še proti drugi Ravenčanki, Nuši Kadiš. Finalni obračun je bolje začela 17-letna Paulinova, ki je povedla s 3:0 v nizih, tri leta starejša Tofantova se je za trenutek še vrnila v igro, toda v šestim je Izolčanka tekmici prepustila le dve točki.

Težjo pot do finala je imel Luka Breznik, ki je bil pred turnirjem v Novem mestu šele na enajstem mestu slovenske lestvice igralcev do 21 let. Od najboljših ni bilo Tilna Cvetka, Breznik pa je v predtekmovanju po dveh zmagah s 3:0, v odločilni tekmi za prvo mesto s 3:2 ugnal Novela, s katerim se je pozneje srečal še v finalu in ga v pravem maratonskem obračunu premagal še drugič. Kar pet od sedmih nizov so se končali na razliko, kar samo govori o izenačenosti tekmecev. Zanimivo je, da sta morala oba finalista v finalni skupini igrati že v prvem krogu, Breznik je bil boljši od Vida Zabukovca (Metlika), Novel pa od Domna Zupančiča (ŠD SU). Na poti do finala je Breznik premagal še Nejca Erjavca (Mengeš) in v polfinalu Jožka Omerzela, medtem ko je Novel bil boljši še od Aljaža Freliha in v polfinalu s 4:3 tudi od zmagovalca Puconcev, Roka Trtnika.

Izidi drugega odprtega turnirja Slovenije za članice in člane do 21 let