Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu v Avstraliji so bili na sporedu posamični dvoboji v kvalifikacijskih skupinah. Po sredinih odličnih predstavah v mešanih dvojicah, ko se je z Belgijcem Laurensom Devosom uvrstila med 16 najboljših mešanih dvojic na svetu, je Aleksandra Vovk navdušila tudi v posamični konkurenci. Za uvod je s 4:1 (-15, 4, 1, 8, 5) premagala domačinko Rebekah Stanley, nato pa še Slovakinjo Emo Labosovo s 4:2 (-10, 9, 7, 8, -9, 4). V petek s Tajko Jinippo Sawettabut za prvo mesto v skupini in uvrstitev na glavni turnir.

Avstralka Stanleyjeva je bila v prvem dvoboju skupine 4 za edino slovensko predstavnico na mladinskem svetovnem prvenstvu popolna neznanka in po začetnem otipavanju je bila v napeti končnici uvodnega niza bolj zbrana Avstralka. Toda v nadaljevanju je 18-letna Mojstrančanka popolnoma nadigrala domačo predstavnico, ki ji je kolikor toliko dober odpor nudila le še v četrtem nizu.

V drugem dvoboju prvega kroga skupine 4 je prva favoritinja, Sawettabutova, 24. igralko svetovne mladinske lestvice, s 4:2 (-10, 10, 6, -5, 9, 6), ugnala Labosovo. Slovakinja je praznih rok ostala tudi v svojem drugem dvoboju, v katerem je podobno kot proti Tajki dobila prvi niz na razliko. Toda v naslednjih treh je bilo spet vse v znamenju razigrane Vovkove, ki je v petem sicer morala priznati premoč Labosovi, ne pa tudi v šestem, v katerem je nasprotnici prepustila le štiri točke.

»Tudi danes je Aleksandra prikazala odlično igro, če bo tudi proti Sawettabutovi igrala tako dobro, je sposobna še ene zmage. Verjamem, da je tega sposobna,« je o napredovanju edine predstavnice slovenskega namiznega tenisa v Avstraliji prepričana Vesna Ojsteršek, v. d. selektorka slovenskih mlajših kategorij.

Ker je Sawettabutova pričakovano, s 4:0 (4, 3, 7, 8) premagala Stanleyjevo, bo tem, katera igralka iz skupine 4 se bo uvrstila med 32 najboljših na svetu, kamor je že uvrščeno 16 nosilk, odločila petkova tekma med Tajko in Vovkovo, ki jo v soboto čaka še dvoboj v osmini finala mešanih dvojic. Z Devosom, s katerim sta prvič skupaj zaigrala šele v Bendigu in sta že z uvrstitvijo v osmino finala pripravila veliko presenečenje, bosta za uvrstitev v četrtfinale igrala proti kitajski dvojici Heyi Yu in Tianyi Qian.