Na prvem letošnjem odprtem turnirju za mlajše kadetinje in kadete sta bila v Puconcih najboljša Neža Pogačar Žun (Mengeš). in Miha Podobnik (Logatec). Drugo mesto je med 28 mlajšimi kadetinjami osvojila Eva Horvat (Sobota), tretje mesto pa sta si delili Lana Slatinšek (ŠD SU) in Kiara Šegula (tujina). Med 50 mlajšimi kadeti je bil drugi Aleks Ušaj (Letrika), na tretjem mestu pa sta bila skupaj Jure Kraker (Muta) in Brin Vovk Petrovski (Savinja).

V konkurenci mlajših kadetinj je v Puconcih presenetila Neža Pogačar Žun, ki je bila pred prvim letošnjim odprtim turnirjem na 23. mestu slovenske lestvice. Toda enajstletna članica Mengša je že v predtekmovanju prikazala odlično igro in se kot prvouvrščena iz svoje skupine uvrstila v glavni žreb. V njem je na poti do finala premagala Zalo Kontelj (Vesna), Zojo Žolek (Cirkovce) in v polfinalu presenetljivo Kiaro Šegulo, ki je bila pred Puconci na drugem mestu slovenske lestvice za Saro Tokič (Letrika), ki je turnir odpovedala. Pohvale si zasluži tudi Eva Horvat, ki je v prvem krogu glavnega turnirja premagala Niko Uršič (B2), v četrtfinalu Majo Belaj (Kidričevo), v polfinalu pa je po hudem boju ugnala še Lano Slatinšek s 3:2. V finalu je Neža Pogačar Žun prikazala še eno odlično partijo, saj je Evo Horvat premagala s 3:0 (8, 6, 6).

Med mlajšimi kadeti se je najbolj izkazal Miha Podobnik, ki je bil že pred turnirjem v Puconcih na prvem mestu slovenske lestvice. Na poti do finala ni izgubil niti niza, po dveh zmagah v predtekmovanju je bil v prvem krogu prost, v osmini finala je premagal Luko Šantavca (Sobota), v četrtfinalu Luko Jokiča (Mengeš) in v polfinalu še Brina Vovka Petrovskega. Tudi drugopostavljeni Aleks Ušaj je bil do finalnega obračuna praktično nepremagljiv, saj je edini niz izgubil v polfinalu proti Juretu Krakerju, pred tem pa je po treh zmagah v predtekmovanju v osmini finala premagal Timija Giderja in v četrtfinalu Bora Klešnika. V dvoboju v tem trenutku najboljših dveh mlajših kadetov v Sloveniji se je zmage s 3:0 (5, 9, 4) veselili Miha Podobnik.

V tolažilni skupini je prvo mesto med mlajšimi kadetinjami osvojila Urša Rozman (Ljubno), ki je v finalu s 3:2 premagala Tijo Kastelic (Krka), tretje mesto pa sta delili Ana Gergek (Kema) in Tina Križnič (B2). Med mlajšimi kadeti je bil v tolažilni skupini najboljši Jaka Lesnik (Muta), ki je v finalu s 3:0 (9, 4, 8) ugnal Urbana Janca (Ljubno), tretje mesto pa sta si delila Blaž Petrov (Inetr Diskont) in Miha Fatur (Savinja).

Izidi mlajše kadetinje

Izidi mlajši kadeti