Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v romunski Cluj-Napoci je reprezentanca Nemčije kar dvakrat zaustavila slovensko izbrano vrsto. Najprej so v kvalifikacijah za uvrstitev v osmino finala s 3:0 slavili nemški kadeti, nato pa so z 0:3 proti svojim vrstnicam izgubile še slovenske mladinke. Za mladince je bil v kvalifikacijah za uvrstitev med 16 najboljših usoden Azerbajdžan, za katerega igrajo kar trije kitajski igralci, kadetinje pa so tekme v skupini Q začele z zmago proti Cipru s 3:2.

Z malce boljšo dnevno formo bi slovenske mladinke morda lahko premagale Nemke, ki so dvoboj začele z minimalno zmago njihove najboljše igralke Franziske Schreiner proti Katarini Stražar. Zadnji niz se je končal na razliko. Praznih rok je v dvoboju z Anastasio Bondarevo ostala tudi Alekandra Vovk, ki je do zmage prišla le v prvem nizu, brez pravih možnosti pa je proti Lauri Tiefenbrunner bila Lea Paulin. V sredo jih v boju od 9. do 16. mesta čaka tekma s Hrvaško.

Za slovensko reprezentanco so bili usodni tudi nemški kadeti, ki so prav tako slavili brez izgubljenega dvoboja. V posamičnih dvobojih sta izgubila Aljaž Godec in Mitja Omerzel, ki sta bila nato neuspešna še v igri dvojic. Slovenija je tako tekmovanje nadaljevala v skupini L in bo skušala priti do 17. mesta. V prvi tekmi so s 3:0 premagali Bosno in Hercegovino. Žiga Žigon in Mitja Omerzel sta bila boljša od svojih nasprotnikov v posamičnih dvobojih, s 3:2 pa sta piko na i v igri dvojic postavila Godec in Omerzel. V sredo bodo slovenski kadeti igrali še z Izraelom.

Brez pravih možnosti, da bi tudi prihodnje leto igrali v prvem kakovostnem razredu so bili slovenski mladinci, ki jih je s 3:0 premagal Azerbajdžan. Toda za azerbajdžansko reprezentanco igrajo sami kitajski igralci. Matijo Novela je premagal Xinyu Yang, Roka Trtnika Khinhang, Taja Lavriča pa Chenxi Wang. Slovenija bo v sredo igrala v skupini K za uvrstitev od 17. do 28. mesta, nasprotnika pa bosta Luksemburg in Portugalska.

Slovenske kadetinje so po hudem boju premagale Ciper s 3:2. Prvo zmago je prispevala Nuša Kadiš, nato drugo Sara Tokič, ki je bila uspešna tudi v odločilnem petem dvoboju, ko je v petem nizu slavila z 12:10. Pred tem je izgubila dvojica Sara Tokič in Blažka Harkai ter med posameznicami Kadiševa. Kadetinje bodo v sredo v skupini Q igrale še z Izraelom. V primeru zmage se bodo potegovale za 29. mesto.