Miha Štamcar, 21.07.2018 ob 23:08

Na evropskem prvenstvu v Cluj-Napoci se je šesti tekmovalni dan v posamični konkurenci v drugi krog tekmovanja v mladinski konkurenci uspelo prebiti Aleksandri Vovk in Katarini Stražar, ki sta bili uspešni tudi v drugem krogu v igri dvojic. Med 32 najboljšimi dvojicami bosta igrala tudi Matija Novel in Rok Trtnik, medtem ko je Vovkova med mešanimi dvojicami z Moldavcem Vladislavom Ursujem obstala v drugem krogu. V kadetski konkurenci sta bila v prvem krogu uspešna Aljaž Godec in Mitja Omerzel, prav tako bosta v nedeljo še igrali dvojici Žiga Žigon in Aljaž Godec ter Mitja Omerzel in Daniels Kogans (Latvija). V prvem krogu je med posameznicami slavila tudi Blažka Harkai.

Najvišje uvrščena Slovenka na mladinski jakostni lestvici, Aleksandra Vovk, je v prvem krogu posamične konkurence proti Norvežanki Anni Kalvatn brez večjih težav slavila s 4:0, dokaj prepričljivo pa je svojo tekmico, Ukrajinko Jaroslavo Prihodkovo, s 4:1 premagala tudi Katarina Stražar. Žal pa sta tako Lara Opeka kot Lea Paulin izgubili z 2:4. Zanju sta bili usodni Anastazija Jepifanceva (Ukrajina) in Jana Bernard (Belgija). Vovkova in Stražarjeva sta bili uspešni tudi v igri dvojic. V drugem krogu sta po hudem boju s 3:2 premagali Darjo Kisel (Belorusija) in Saro Sušac (Hrvaška), medtem ko sta Paulinova in Opeka z 1:3 izgubili proti domači dvojici Luiza Popescu in Ana Cristina Barbu.

Mladinci v posamični konkurenci nimamo več svojega predstavnika, saj sta danes v prvem krogu izgubila tako Luka Breznik kot Rok Trtnik. Breznika je s 4:2 premagal Italijan John Overdobe s 4:2, Trtnika pa Kitajec Chenxi Wang, ki igra za Azerbajdžan, s 4:0. Zato pa bosta v nedeljo med dvojicami med 32 najboljšimi igrala Matija Novel in Rok Trtnik, ki sta bila s 3:0 boljša od Quentina Jacquesa in Davida Comeliaua iz Belgije.

Med mešanimi dvojicami se je Aleksandra Vovk z Moldavcem Vladislavom Ursujem od nadaljnjega tekmovanja poslovila po tretjem krogu, ko sta od njiju bila boljša Italijana Matteo Muti in Jamila Laurenti s 3:1. V drugem krogu sta premagala Avstrijca Jonasa in Leno Promberger s 3:1, medtem ko sta Matija Novel in Lea Paulin z 2:3 izgubila proti Slovakoma Stefanu Peku in Emi Labosovi.

V prvem krogu posamičnega kadetskega evropskega prvenstva sta se izkazala Aljaž Godec z zmago s 4:0 proti Srbu Jovanu Jočkovu in Mitja Omerzel, ki je s 4:3 premagal Izraelca Jonathana Kouchlyja. Žal je izpadel le Žiga Žigon, ki ga je s 4:2 izločil Hrvat Filip Borovnjak. V igri dvojic sta Godec in Žigon v drugem krogu s 3:0 premagala Toma Scholtesa (Luksemburg) in Bena Allena (Wales), uspešen pa je bil tudi Mitja Omerzel, ki je z Latvijcem Danielsom Kogansom s 3:2 premagal portugalsko dvojico Silas Monteiro in Rafael Kong s 3:2.

Kadetinje imajo v posamični konkurenci še eno svojo predstavnico, saj je Blažka Harkai s 4:1 premagala Belorusinjo Vero Volkavo, medtem ko je Nušo Kadiš s 4:0 premagala Čehinja Helena Sommerova. Konec tekmovanja pa je za obe slovenski dvojici, saj sta Blažka Harkai in Sara Tokič z 0:3 izgubili proti Portugalkama Ines Matos in Patricii Santos. Bliže napredovanja je bila Nuša Kadiš, ki je z Latvijko Sabino Musajevo z 2:3 izgubila proti Špankama Ainhoi Cristobal in Yaniri Sanchez.