V soboto in nedeljo je bil na Ravnah finalni turnir ekipnega državnega prvenstva za kadete in kadetinje. Na veliko veselje prirediteljev turnirja sta oba naslova ostala na Ravnah. Tako so kadeti Fužinar Inter Diskonta ubranili lanskoletni naslov iz Izole, drugi je bil Mengeš I, tretja pa Kema, pri kadetinjah pa so prav tako do prvega mesta prišle domače igralke, z istim številom točk pa je bila druga Letrika, tretji pa Mengeš.

V sobotnem predtekmovalnem delu so v prvi skupini najbolje svoje delo opravili Ravenčani, ki so dobili vse tri dvoboje. S sedmimi zmagami iz sedmih dvobojev se je najbolj izkazal Žiga Kristjan Žigon, ob Ravenčanih pa se je v nedeljski boj za odličja uvrstila še Kema, medtem ko sta Arrigoni in ŠD SU igrala od petega do osmega mesta. Na podoben način, le s tremi izgubljenimi dvoboji, so v drugi skupini do prvega mesta prišli Mengšani, pri katerih sta se s po šestimi zmagami in to brez poraza izkazala Dejan Jokić in Aljaž Goltnik. Druga je bila Muta, od boja za kolajne pa sta se poslovili ekipi Rakeka in Logatca.

Najboljši ekipi predtekmovalnega dela sta v drugem krogu finalnega dela zabeležili novi zmagi. Mengeš je v režiji Jokića s tremi zmagami ter Goltnika z dvema s 5:2 premagal Kemo, domačini pa Muti niso oddali niti dvoboja. O prvem mestu je tako odločala tekma med Fužinar Inter Diskontom in Mengšem I, v njem pa so se še enkrat več izkazali ravenski kadeti. Aljaž Godec in Žiga Kristjan Žigon sta zmagala dvakrat, eno zmago je dodal Leon Veronik, Mengšanom pa niso oddali niti niza. V tekmi za tretje mesto so s 5:3 slavili Pucončani. Peto mesto je osvojil Arrigoni, šesti je bil SŠ SU, sedmi Rakek in osmi Logatec.

Za Fužinar Inter Diskont so igrali Aljaž Godec, Žiga Kristjan Žigon, Leon Veronik in Aljaž Bobek, za Mengeš I Dejan Jokić, Aljaž Goltnik, David Grad in Luka Jokić ter za Kemo Jure Smodiš, Jan Lipič in Nino Šegula.

Odlično so svojo nalogo v prvi predtekmovalni skupini opravile tudi ravenske kadetinje, pri katerih je Nuša Kadiš dobila vseh sedem posamičnih dvobojev, brez poraza pa se je s šestimi zmagami izkazala tudi Polona Horvat. V boj za kolajne se je z drugega mesta podala Vesna, tretja je bila Kema, četrta pa Krka. Veliko bolj izenačeno je bilo v drugi predtekmovalni skupini, v kateri je prvo mesto z dvema zmagama in porazom pripadlo Letriki, za katero je 11-letna Sara Tokić dobila vseh svojih devet posamičnih dvobojev, z istim številom točk in z enakim razmerjem v nizih je bil drugi Mengeš, medtem ko se je morala Sobota prav tako s štirimi točkami, a slabšo razliko v nizih zadovoljiti s tretjim mestom. Arrigoni, ki je branil lanskoletno prvo mesto, je izgubil vse tri tekme.

Boljše razmerje v nizih je odločalo tudi o končnem prvem mestu in naslovu državnih prvakinj. V prvem nedeljskem obračunu je domači Fužinar Inter Diskont s tremi zmagami Nuše Kadiš s 5:2 premagal Mengeš, Letrika pa je bila s 5:3 boljša od Vesne. Čeprav so nato Ravenčanke morale priznati premoč ekipi iz Vrtojbe, so jim tri posamične zmage zadostovale za končno prvo mesto. Dvakrat je bila uspešna Nuša Kadiš, enkrat pa Polona Horvat, medtem ko je brez poraza tudi ta dvoboj končala Sara Tokić, dvakrat pa je bila uspešna Eva Cerkvenič. Tretje mesto je osvojil Mengeš, Vesna je bila četrta, peta je bila Sobota, šesta Kema, sedma Krka in osmi Arrigoni.

Za Fužinar Inter Diskont so naslov državnih kadetskih prvakinj priborile Nuša Kadiš, Polona Horvat, Urša Vecko, Rosana Pajer in Nika Pandev, za drugouvrščeno Letriko so igrale Sara Tokić, Eva Cerkvenič in Klara Šušmelj, za Mengeš pa Gaja Kobetič, Eva Šobar, Živa Markič in Brina Markič.

Izidi ekipnega državnega prvenstva za kadete in kadetinje