V soboto in nedeljo bo na Muti v organizaciji domačega namiznoteniškega kluba potekal letošnji zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva v kadetski konkurenci. Lanskoletni naslov bo med kadetinjami branil le Mengeš, saj se Kema ni uvrstila na zaključni turnir. V soboto bodo na vrsti tekme v predtekmovalnih skupinah, v nedeljo pa od prvega do četrtega mesta in od petega do osmega mesta.

Na štirih kvalifikacijskih turnirjih, ki so se odvijali 15. decembra, so imele med kadetinjami največ uspeha igralke Letrike (Sara Tokič, Klara Šušmelj, Valentina Mišigoj, Petra Pia Fornazarič), Savinje (Lara Belaj, Ana Leskošek, Pija Funtek, Maja Belaj), Fužinar Inter Diskonta (Polona Horvat, Nika Pandev, Rosana Pajer) in Krke (Kim Kastelic, Tina Cafuta, Zara Judež, Ana Blatnik). Vse štiri ekipe naj bi sodile tudi med glavne kandidatke za naslov državne prvakinje, svoje načrte pa imajo seveda tudi ekipe, ki so bile na kvalifikacijskih turnirjih druge v svojih skupinah. To so Kajuh Slovan (Enya Moltara, Pika Bavdek, Julija Valenčič, Ana Oksana Čehulič), Vesna (Adrijana Mrazič, Zala Kontelj, Katarina Lešnjak), Kema (Živa Dogar, Ema Crnkovič, Ana Gergek), Mengeš (Pika Gorenc, Neža Pogačar Žun, Maruša Vrhovnik).

Zelo zanimiv bo tudi boj za naslov državnega prvaka med kadeti. Najbolj izenačeno ekipo ima Savinja I (Brin Vovk Petrovski, Matic Čopar, Domen Hohnjec), saj so vsi trije njeni igralci na kadetski jakostni lestvici med prvih sedem. Svojo premoč so Savinjčani že potrdili s prvim mestom v kvalifikacijah, ko niso izgubili niti enega dvoboja- Prvega mesta v svoji skupini so se veselili tudi igralci Logatca (Miha Podobnik, Tine Smole Justin, Žan Okorn, Tjaš Petrovčič), Mute (Blaž Lapajne, Jure Kraker, Alin Lesnik) in Mengeš I (David Grad, Timotej Jerina, Luka Jokić, Andraž Maček). Logatčani predvsem računajo na Podobnika, Muta na Lapajneta in Krakerja, Mengšani pa na Grada in Jokića, ki je edini od omenjenih igralcev, ki ni v prvi deseterici, zato pa je tik za njo. Na Muti se bodo za čim višja mesta potegovali tudi Kajuh Slovan (Bor Brodnjak, Vid Nared, Kristian Čerin, Oskar Kacin), Vesna (Bor Klešnik, Mark Dimnik, Zal Šesek, Tim Stajnko, Anže Naglič), ŠD SU (Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn), Krka (Benjamin Bečirevič, Matic Vertuš, Janez Jedlovčnik, Amadej Rešetič).

V soboto bodo na sporedu dvoboji v predtekmovalnih skupinah. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili v zaključne boje od prvega do četrtega mesta, tretja in četrto uvrščene ekipe pa se bodo pomerile od petega do osmega mesta.

Predtekmovalni skupini – kadetinje

Skupina A: Krka, Kajuh Slovan, Savinja, Kema.

Skupina B: Letrika, Vesna, Fužinar Inter Diskont, Mengeš.

Predtekmovalni skupini – kadeti

Skupina A: Savinja I, ŠD SU, Mengeš I, Kajuh Slovan.

Skupina B: Logatec, Krka, Muta, Vesna.