Prvi dan evropskega prvenstva v Cluj-Napoci v Romuniji so od štirih slovenskih ekip najbolje svoje delo opravile mladinke, ki so prišle do dveh zmag. V prvi tekmi skupine D so presenetile Belorusinje, ki so jih ob dveh zmagah Aleksandre Vovk premagale s 3:1, nato pa so s 3:0 premagale še Belgijo. Do zmage so v drugem kakovostnem razredu v skupini J prišli tudi slovenski kadeti, ki so bili s 3:0 boljši od Finske.

V svoji uvodni tekmi ekipnega evropskega prvenstva so izbranke Špele Polončič odlično začele dvoboj z Belorusinjami, ki so bile v vlogi favoritinj. Toda že Aleksandra Vovk, ki je letos že odlično igrala na ekipnem članskem svetovnem prvenstvu, je brez izgubljenega niza premagala Margito Baltušite, najboljšo belorusko igralko. Čeprav je Lea Paulin morala priznati premoč Nadežde Bogdanove, ki je ta dvoboj dobila s 3:0, je Katarina Stražar po hudem boju s 3:2 ugnala Darjo Kisel, s še eno odlično igro pa se je izkazala Vovkova, ki je s 3:0 premagala še Bogdanovo. Tako Baltušite kot Bogdanova sta na svetovni jakostni lestvici kar nekaj mest pred Vovkovo, ki je na njej najboljša slovenska igralka, zato sta bili njeni zmagi še toliko bolj odmevni. V ponedeljek bodo slovenske mladinke igrale odločilno tekmo za prvo mesto v skupini D s Poljsko.

Z dvema pričakovanima porazoma so evropsko prvenstvo začeli slovenski mladinci. V skupini D so najprej z 0:3 izgubili proti Švedski, igrali so Matija Novel, Rok Trtnik, ki je edini prišel do osvojenega niza in Luka Breznik, nato pa so morali priznati premoč še Španiji, ki je prav tako slavila s 3:0. Po en niz sta osvojila Novel in Trtnik, igral je še Taj Lavrič. V ponedeljek bodo izbranci selektorja Darijana Vizjaka igrali še z Italijo.

Obetavno so evropsko prvenstvo začeli slovenski kadeti, ki tako kot kadetinje, igrajo v drugem kakovostnem razredu. V prvi tekmi so s 3:0 premagali Finsko. Do posamičnih zmag sta prišla Aljaž Godec in Mitja Omerzel, ki je bil uspešen tudi v igri dvojic, kjer je igral z Žigo Žigonom. V ponedeljek bodo slovenski kadeti v skupini I igrali še s Finsko in Anglijo.

Čeprav so se slovenske kadetinje dobro borile, so proti Portugalkam izgubile z 0:3. V posamičnih dvobojih sta izgubili Nuša Kadiš in Sara Tokič, prav tako pa je praznih rok ostala dvojica Sara Tokič in Blažka Harkai. Slovenske kadetinje v ponedeljek čakata še dvoboja s Poljsko in Malto.