V organizaciji Kajuh Slovana, ki je v soboto uspešno izvedel tudi tradicionalni 29. Kajuhov memorial, je v nedeljo potekal prvi letošnji odprti turnir republike Slovenije v kadetski konkurenci. Na veselje domačinov je med kadetinjami slavila Enyja Moltara, druga je bila Sara Tokič (Letrika), tretji pa Neža Pogačar Žun (Mengeš) in Lara Belaj (Savinja). Med kadeti se je prvega mesta veselil Miha Podobnik (Logatec), ki je v finalu premagal Brina Vovka Petrovskega (Savinja), tretje mesto pa sta si delila Blaž Lapajne (Muta) in Matic Čopar (Savinja).

Na prvem letošnjem odprtem turnirju je bilo prijavljenih 45 kadetinj, prva favoritinja pa je bila prva nosilka Sara Tokič, ki je že v predtekmovanju svojo nalogo opravila z odliko. Tudi v finalnem delu Tokičeva, ki je bila v prvem krogu prosta, do finala ni zabeležila poraza. V drugem krogu je s 3:1 premagala Tino Cafuto (Krka), v četrtfinalu pa z istim izidom še Uršo Rozman (Ljubno). Brez izgubljenega niza je v polfinalu nato premagala še Laro Belaj, toda v finalnem obračunu je naletela na razpoloženo Enyo Moltaro, ki je v predtekmovanju prav tako brez večjih težav osvojila prvo mesto. Tudi njej ni bilo potrebno igrati prvega kroga finalnega turnirja, zato pa do polfinala ni oddala niti niza. S 3:0 je premagala tako Evo Hrovat (Soboto) in Kim Kastelic (Krka). Nekaj več težav ji je povzročila Neža Pogačar Žun, dobro formo pa je potrdila z zmago s 3:1 (7, -6, 8, 1) potrdila še proti Tokičevi.

Kar 80 prijavljenih je bilo med kadeti. Prvi nosilec Miha Podobnik je svoj edini niz izgubil v četrtfinalu. Pred tem je po prvem mestu v predtekmovanju v drugem krogu premagal Tima Stajnka (Vesna), v osmini finala Svena Puciharja (Škofja Loka). V četrtfinalu mu je uvodni niz odvzel Tomi Pugliese Štuva, ki je bil nato v nadaljevanju brez pravih možnosti za zmago. Čeprav je ostal brez osvojenega niza, mu je v polfinalu zapretil Matic Čopar, pošteno pa se je moral potruditi tudi proti Brinu Vovku Petrovskemu, ki je izgubil z 0:3 (-8, -10, -10). Navkljub porazu v finalu je Ljubljano dobre volje zapustil tudi Vovk Petrovski, ki je bil šele peto postavljeni nosilec. Do finala je premagal Jana Kromarja (Mengeš), Alina Lesnika (Muta), Jureta Kakerja (Muta) in v polfinalu še Blaža Lapajneta.

Izidi prvega odprtega prvenstva RS za kadetinje

Izidi prvega odprtega prvenstva RS za kadete