V Cluj-Napoci bo od 15. do 24. julija potekalo letošnje evropsko mladinsko prvenstvo, znane pa so tudi že skupine prvega dela tekmovanja. Obe slovenski izbrani vrsti bosta igrali med šestnajstimi najboljšimi reprezentancami, mladinke v skupini D proti Italiji, Švedski in Španiji, medtem ko bodo nasprotniki slovenskih mladincev v skupini C Belorusija, Poljska in Belgija. Slovenski kadetski reprezentanci bosta igrali v drugem kakovostnem razredu, kadetinje v skupini J proti Portugalski, Poljski in Malti, kadeti pa v skupini I proti Angliji, Estoniji in Finski.

Špela Polončič, selektorka slovenske ženske mladinske in kadetske reprezentance ter Darijan Vizjak, selektor slovenske moške in kadetske reprezentance sta že določila ekipe, ki bodo branile slovenske barve v Romuniji. Med izbrankami so mladinke: Lea Paulin (Arrigoni), Katarina Stražar (Mengeš), Aleksandra Vovk (Krka),  Lara Opeka (Kajuh Slovan), kadetinje: Nuša Kadiš (Inter Diskont), Sara Tokič (Letrika), Blažka Harkai (Kema), mladinci: Rok Trtnik (Mengeš), Matija Novel (Arrigoni), Taj Lavrič (Vesna), Aljaž Frelih (Mengeš), rezerva: Luka Breznik (Inter Diskont) in kadeti: Aljaž Godec (Inter Diskont), Mitja Omerzel (ŠD SU) in Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont).

V strokovnem vodstvu reprezentance sta ob Polončičevi in Vizjaku še reprezentančna trenerja Matej Petar in Mirko Unger. Od 19. do 21. junija se bodo udeleženci mladinskega evropskega prvenstva zbrali na kondicijskih pripravah v Novem mestu, s tehničnim delom priprav pa bodo nadaljevali od 3. do 10. julija na Otočcu. Na drugi del priprav bo vabljena tudi kadetinja Gaja Kobetič (Mengeš), medtem ko bo Luka Breznik sodeloval že na kondicijskih pripravah.

Na zadnjem evropskem mladinskem prvenstvu v Guimaraesu na Portugalskem so slovenske mladinke tekmovanje končale na sedmem mestu, mladinci so bili 15., kadeti 19 in kadetinje 24.